Възлите на Луната не са планети, а са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката на движение на възлите е обратна на часовниковата стрелка. Северният е възходящият възел (най-близката до Северния полюс точка), а южният възел е низходящият (най-близката до Южния полюс точка). Те винаги се намират на 180° разстояние помежду си.

Ведическата астрология нарича възлите КЕТУ (южен възел) или опашката на дракона и РАХУ (северен възел) – главата на дракона. Всички планети имат северен и южен възел.

Позицията на южния възел (която се намира точно срещу северния на 180 градуса) обрисува онези черти от нашия характер, които са били прекалено развити по време на миналите ни прераждания и обикновено имат огромен акцент в нашия характер и в този живот и пречат на баланса и развитието  ни.

В нашето ежедневие предприемаме различни действия, без да осъзнаваме това, т.е. обикновено действаме според позицията на южния възел,

защото сме свикнали да постъпваме по този начин,

който е в наша полза. Но в този живот нашият опит ни показва, че подходът към различните ситуации от подобна позиция не дава резултати.

Когато астролозите се позовават на възлите, те обикновено имат предвид северния и южния възел на Луната. В астрологията Луната управлява нашите чувства, настроения, зависимост, несигурност, чувството за принадлежност – тя управлява нашия емоционален живот и определя представата ни за самите нас, това е начинът, по който инстинктивно се възприемаме, независимо от онова, което показваме. Като следваме напътствията на възлите на Луната и по този начин възвърнем равновесието в нашия емоционален живот, ние изминаваме дълъг път в посока към успокояване на вътрешния стрес и възвръщане на самоувереността в личния си живот.

Как да разберем къде да търсим щастието си?

В най-новия ми онлайн курс ще ви покажа част от начините и методите в астрологичните си прогнози. Ще имате уникалния шанс да се потопите в магията на астрологията и да разберете част от методите ми на работа.

Астрологичната работа или това да си астролог включва много качества и психични способности, които човек трябва да притежава. Разбира се, и интуиция. Когато стартираме анализа на нашата астрологична натална карта, разбира се са ни необходими изходни данни, върху които да стъпим.  Едни от най-важните елементи и съставни части на хороскопа са именно положението на светилата – Луната и Слънцето (Ин и Ян), личните планети Марс, Венера, Меркурий. След това задълбочаваме, като се наслагват слоевете – точно като  матрьошка. Погледът ни отива към съответните аспекти и танцът на планетите в хороскопа. Обръщаме внимание и на отделните стихии Огън, Вода,, Земя или Въздух.

За да разберем дали сме стъпили на пътя си сега ще ви обърна внимание върху

лунните възли.

Те са най-верният компас в изследването на човешката душа. Винаги много точно показват посоката на пътя на индивида в минали животи, и в този. Целта и фокуса ще бъде именно върху Кету и Раху, защото те ни дават информация дали човек е на пътя си, върви ли в правилна посока и как да намери баланс и хармония в живота. Първото нещо, което правим  е да обърнем внимание на позицията на Северния Лунен възел или известен като Раху (главата на дракона), както и Южния Лунен възел известен като Кету (опашката на дракона). След което разглеждаме и позицията на Луната по домове и знаци. След което започва и надграждането с всички аспекти и хороскопът започва да се движи. Той не е статичен.

На практика с астрологичната карта ние работим с познатие 12 архетипа или

изграждаме психологически портрет на човек.

Вгледайте се внимателно в картата си не бързайте. Доверете се на себе си и вътрешното си усещане и нагласа. Знанието и материята имат нужда от отлежаване и осмисляне.

За всеки от нас, всяка душа, това за което мечтаем най-силно в живота е показано именно от позицията на северния Лунен възел. Обърнете внимание в кой знак се намира и в кой дом е.  Например моят северен възел в 1 дом в Лъв, а южният в 7 дом във Водолей. Тук много ясно се вижда, че в много минали животи съм работила върху това да се науча да бъда екипен играч и партньор, да повдигам емоционално своите партньори. Но тогава съм била в сянка и не съм имала възможност да покажа своя потенциал, развила съм зависимост към партньорите си. Сега в този живот трябва да се отърся от проекциите на другите върху мен, да се науча да бъда лидер и да разчитам на себе си. Да намеря своята идентичност и хармония вътре в себе си. Да бъда на сцената на собствения си живот като творец на живота си. Тук уловката при такова разположение може да бъде мисъл като :

“Когато имам достоен партньор до себе си, тогава ще съм щастлива“. Правилното обаче е „Когато съм успешен и щастлив и се приемем такъв какъвто съм ще привлека най-правилният партньор“.

След като веднъж разбрах какъв е проблемът, за мен беше по-лесно да се променя. Но работата върху онези недостатъци, които са в следствие на влиянието на моя северен лунен възел, е направо мъчителна. Започнах да се опитвам да ги променям преди време. Когато се обърнах  към астрологията с разбиране и с желание да вникна в нея, това ме заведе директно към разбирането.

Когато напълно разберем вътрешната същност и психика на един човек и къде са слабите му места, тогава започваме да мислим по-философски за живота. Разбираме, че

светът е шарен, а не черен и бял.

По този начин правим крачка да излезем имено от тази дуалност. Всички разумни и осъзнати хора се опитваме да направим най-доброто от себе си в стремежа да преодолеем своите недостатъци. Нашите слаби страни ни пречат да постигнем онова, което искаме. Все пак всички живеем в едно общество. В действителност всеки от нас е напълно различен и има собствен модел и програма за живот.

Чрез собствения си живот вие може значително да промените своето минало, а когато правите това, променяте настоящето на всички.

Астрологичната карта сама по себе си представлява една конфигурация: показва вътрешният свят на един човек. Но за всеки от нас тя е различна. Тя не е „добра“ или „лоша“, тя е просто такава, каквато е. Идеята е човек да приеме своята карта и модел. Вашата астрологична карта ви дава

информация за вътрешните характеристики, с които сте родени,

но как ще ги развиете зависи изцяло от вас. Интерпретацията именно на наталната ви карта ще ви даде обективна гледна точка. Тогава ще можете да направите точните корекции и да се развивате в личностен план.

Когато погрешните неща се поправят, резултатът е един по-хармоничен път в живота. Идеята е хороскопът да работи за вас, а не вие за него.

С ясната представа за своите особености вие по-добре осъзнавате слабите си места и можете да изберете да изоставите онези навици, които не работят във ваша полза. Номерът е да открием слабите си места и да се въоръжим със сили да ги преодоляваме. След като притежаваме това обективно знание, ние вече не действаме на тъмно, без да разбираме защо животът ни поднася ситуации, които ни правят нещастни.

Онлайн курс: Коя е моята мисия?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара