Медът и чесънът са много ефективни средства за защита срещу респираторни заболявания. Медът дори е по-полезен от някои лекарства за кашлица, показват различни проучвания.

Медът се смята за най-добрият естествен антибиотик, който е способен да укрепи имунната ни система.

При остри респираторни вирусни инфекции е необходимо няколко пъти на ден да се приема по лъжица мед, разреден в топла вода, препоръча специалистът Игор Степанюков пред Рамблер. Според него метод е подходящ за възрастни и деца над една година, при условие че нямат алергична реакция. Експертът Игор Степанюков обяви, че изследвания са потвърдили антивирусни и антиоксидантни свойства на меда и чесъна, като

медът е изследван като заместител на лекарствата

за потискане на кашлицата и антихистамините.

Ползите на чесъна при лечението на инфекциозни заболявания са известни от древни времена. Антибактериалната и антивирусна активност на чесъна е многократно доказана експериментално в клинични изследвания, казва ексрептът. В резултат на това лекарите са стигнали до извода, че този продукт е добро потенциално средство за профилактика и лечение на остри респираторни вирусни инфекции както при деца, така и при възрастни.

Диетози съветват обаче възрастните да ядат не повече от 6 супени лъжици мед на ден, при условие че не консумират други сладкиши. Медът е еквивалентен на добавена захар, чиято безопасна доза е 30 г на ден.

А ето и една домашна рецепта срещу грип и вируси, която да си направите у дома.

Нарежете скилидките от една глава чесън в един буркан натурален мед. Оставете да престои една седмица. След това – по една лъжица сутрин на гладно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара