Кога? С какво? Как? Захранването на бебето и преминаването му на обща храна е едно от най-големите предизвикателства пред майките. Надникнете в тематичните форуми и групи в социалните мрежи и ще разберете, че изборът между мненията на бабите, традиционните педиатри и модерните педиатри не е лесен за младите майки.

На въпроса „с какво“ обаче има еднозначен отговор – с чиста храна. Защото именно чистата храна дава на крехкия бебешки организъм необходимата му жизнена сила – важните за растежа и правилното развитие хранителни вещества, витамини и  минерали.

Често първата асоциация с „чиста храна“ е домашно произведената на село. За съжаление, романтичната представа за „чистата селска храна“ – зеленчуци, расли на слънце в градината, мляко, издоено  от кравата, цял ден пасла на поляната, и месо и яйца от свободно щъкащи кокошки и пилета е именно романтична, а не реалистична. Да не говорим, че ритмичната доставка на разнообразни и доказано чисти продукти и нон-стоп приготвянето на мънички бебешки порции си е работа за майки, татковци и баби на пълен работен ден.

Именно затова бебешките храни, произведени от био продукти, са незаменими.

Когато бебето започне да се храни с твърди храни, е важно да му се осигури разнообразна и балансирана диета, която да му осигури всички необходими хранителни вещества за здравословен растеж и развитие. Пюретата са чудесен начин за въвеждане на нови храни и вкусове в менюто на бебето. Изборът на пюрета, произведени с био продукти, има редица предимства, които са важни за здравето на малкото човече.

Те са доказано с по-високо съдържание на хранителни вещества, защото био продуктите се отглеждат без използването на синтетични торове, пестициди и други химикали. За бебетата е изключително важно да получават достатъчно хранителни вещества, за да подкрепят растежа и развитието си. И нещо още по-важно – био продуктите са по-вкусни за бебетата, защото са пълни с естествени вещества и аромати.

Сертифицирането на био производството е сложен и контролиран процес – когато купувате био продукт, винаги гледайте етикета за сертификат – той е гаранция, че бебето ви ще получава жизнена сила от храната си.

От януари достъпът на майките в България до чисти храни за бебета вече е много по-лесен – най-големият ритейлър Kaufland пусна в продажба

био бeбешки храни на атрактивни цени.

Продуктите K-Bio са 100% органични, произведени са в Германия и са одобрени от Българската педиатрична асоциация.

Родителите могат да избират от 24 разновидности бебешки храни на Kaufland. Асортиментът K-Bio Baby включва разнообразни био продукти – комбинации от плодове, зеленчуци и зърнени храни за бебета и малки деца. Селекцията включва плодови пюрета, ястия на зеленчукова основа и различни видове бебешки зърнени храни. Пюретата K-Bio са специално разработени, за да отговорят на нуждите на децата от най-ранна възраст и са подходящи за бебета от 5, 6, 8 и 12-месечна възраст. Освен това има ястия с макаронени изделия и ориз с източници на протеини като пилешко или пуешко месо.

K-Bio не съдържат оцветители и добавени аромати и са със строго контролирано биокачество. Предимствата на детските храни K-Bio се криe в органичните им съставки и гарантирано високо качество. Разнообразната гама позволява на родителите да въвеждат различни вкусове и текстури в диетата на детето си, като насърчават развитието на цялостния му вкус. Асортиментът е внимателно подбран, за да отговори както на хранителните, така и на вкусовите изисквания на бебетата и малките деца.

100% от съставките в детските храни са от сертифицирани и отгледани на принципите на биологичното земеделие продукти, а самото им производство подлежи на непрекъснат контрол и тестване. Той включва прилагането на всички регламенти на Германия и Европейския съюз на всички нива за производство на биологични и на бебешки и детски храни – от суровините през стерилността и целия процес до щандовете в магазините.

За гарантирано чиста и даряваща жизнена енергия храна за най-малките.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара