Основен фокус на епидемията от коронавирус, в която се намираме всички ние, са белите дробове. В тази връзка предлагам няколко начина как да ги подкрепите. Това е особено важно за хората с хронични белодробни проблеми, за тези, прекарали наскоро заболяване, за пушачите и пр.

В момента е важно да се включат допълнителни природни методи профилактично. Дори да нямате нищо друго на разположение, направете си домашна смес или приемайте чай, за да подсилите белите си дробове! Става и за възстановяване след прекарана вирусна и друга инфекция на дихателната система!

Мнозина знаят любимата ми рецепта –

черна ряпа с мед (захар).

Според мен това е един от най-добрите варианти на сироп за кашлица.

Джинджифилът е с доказано антимикробно

и противовъзпалително действие. Той спомага за отстраняването на слуз от белите дробове и извеждането на токсините от дихателната система. Смесват се мед, настърган джинджифил и 2-3 лимона в буркан. Дори да е захаросан, медът се втечнява. Държи се в хладилник и се приема по 1-2 с.л. сутрин на гладно. Като профилактика.

Лукът се справя отлично с респираторните проблеми,

използва се при кашлица има отхрчващо действие. Най-често се комбинира с мед. А изключително полезен е печеният лук точно в този период на годината.

Куркумата е една от най-мощните лечебни подправки

в света. Има противовъзпалително и регенериращо действие и съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и минерали. Доказано силен антиоксидант, който отстранява вируси и бактерии. Добавя се към храната, най-лесно. Ако искате да я вземате като добавка, необходимо е да се приема с мазнина, така тя се усвоява и работи. Внимателно се прилага при хора, приемащи антикоагуланти!

Чай от мащерка, липа, котешка стъпка, градински чай, медуница, живовлек и др., приеман ежедневно, също може да подкрепи белите дробове.

Дишането в различните му варианти – коремно, дълбоко, със смяна на ноздрите и други варианти за няколко минути няколко път дневно.

Могат да се правят инхалации с ароматни масла – тамян, мента, евкалипт или билки. (С повишено внимания при алергии!)

Високата температура и висока влажност убиват SARS-Cov-2.
При температура над 56 градуса и висока влажност умира за 15 минути.

От ХОМЕОАРТ

Facebook Twitter Google+

0 Коментара