Красивата Натали Трифонова е новата водеща на лайфстайл шоуто COOLt по bTV. Тя е добре позната на зрителите не само като част от екипа синоптици на bTV, но и като автор на рубриката „По света с Натали Трифонова“. Натали се присъединява към телевизията през 2016 г., с опит на водеща на прогнозата за времето, лайфстайл предаване и рубрика за позитивни истории. Признава, че любопитството е било водещо в началото на професионалния ѝ път, а днес приема телевизията като свой втори дом. Нарича прогнозата за времето “моето нещо”, защото през последните 8 години се занимава с нея и, макар да е често неглижирана длъжност от някои хора, за нея е много отговорна – още повече на фона на все по-честите климатични промени.

Натали е потомък на докторска фамилия, майка й е зъболекар, а баба й – педиатър. Но не тръгва по техния път, макар да смята докторската професия за най-достойната. Вярва, че всеки има собствен път и, че когато не усещаш нещо със сърцето си и когато артистичната ти душа иска да се разгърне, правиш друг избор. Натали истински харесва работата си и затова се чувства удобно във всички роли. Чаровната водеща вярва, че красотата е дар от Бога, отваря много врати и трябва да се цени.

Снимки Дилян Марков и Евгений Милов, bTV

Ти си новото лице на лайфстайл шоуто COOLt по bTV. Хората те познават и от прогнозата за времето. А жълтата преса те „рисува“ с какви ли не лица. Коя си ти, как би се описала?

Имам едно лице и то е усмихнато и честно, напук на тези, които се опитват да го очернят и „нарисуват” по друг начин. Обичам силно, пазя близките си хора и се грижа да бъда щастлива. И вярвам, че няма нужда да се описвам повече, защото хората, които са интуитивни, емоционални и интелигентни, отдавна са почувствали какъв човек съм, дори само през екрана. А тези, които са искали да ме опознаят, са го направили, за което им благодаря.

Наричаш прогнозата за времето е „моето нещо“. В коя роля се чувстваш по-удобно – да съобщаваш, да разказваш, да се срещаш…?

Чувствам се удобно във всички роли, може би защото истински харесвам работата си. Еднакво спокойна съм, което пък е важно, за да бъда възприета реално от зрителите. Влагам любов във всичко, с което се захвана, не правя нищо на всяка цена, уча се и се обогатявам непрекъснато. Старая се да бъда приятел на всички пред малкия екран. Да, прогнозата е “моето нещо”, защото през последните 8 години се занимавам с нея и, макар че е често неглижирана длъжност от някои хора, за мен е много отговорна – още повече на фона на все по-честите климатични промени. А ролята в предаването ми е да докосна емоционално хората, да ги усмихна, да им покажа талантливите млади личности, да ги накарам да разширят мирогледа си, да приемат различните истории, различното изкуство и да бъдат по-широкоскроени.

Щастлива съм, че съм част от екип, в който никой не е ограничен до това да прави само едно основно нещо. Стаси е част от семейството на bTV Новините от създаването му преди 20 години и е била водеща на прогнозата, репортер, автор на рубрика, а сега и на детски комикс. Боби също има огромен опит зад гърба си с репортажи, филми и дори като част от екипа на COOLt. Радвам се, че имам тяхната подкрепа, както и тази на Деа (бел. ред. Деа Манолова – продуцент на COOLt) и на мениджърския екип в нюзрума, за да продължавам да се развивам и да отривам нови „мои неща“.

За какво друго или друг би казала „моето нещо“?

За всичко, което кореспондира с моята емоционалност, с моя характер и ми носи заряд. Често обичам да казвам и „моята порода хора” – това са тези хора, с които от първия миг усещате, че „говорите на един език”. Няма нужда от много приказки, а понякога само от поглед.

Потомък си на докторска фамилия, майка ти е зъболекар, твоята баба – педиатър. Как така не тръгна и ти по пътя на медицината? Защо телевизия?

Защото всеки си има собствен път. Безкрайно уважавам докторската професия, за мен тя е най-достойната. Но – когато не усещаш нещо със сърцето си и когато  артистичната ти душа иска да се разгърне, правиш друг избор. И не съжалявам!

Лично за теб – красотата пречка или предимство е?

Определено предимство, нека не се лъжем. Красотата е дар от Бога, отваря много врати и трябва да се цени. Да, несъмнено води след себе си и някои негативи като – завист и подценяване на други личностни качества, но въпреки това тя е едно от най-силните оръжия, които жената притежава.

Живеем в безпрецедентна ситуация – пандемия от коронавирус, която е на път да спре за втори път тази година света и да затвори всички ни. Кое е чувството, което най-силно изпитваш?

Струва ми се, че във всички нас в момента бушуват най-различни емоции – страх, безпокойство, носталгия по отминали спокойни времена, надежда, че те отново ще дойдат и въпреки всичко – радост, че сме тук, и осъзнатост, че светът е виждал и по-лошо. Затова и чрез предаването, макар и виртуално, се опитваме да пренасяме зрителите сред познати и непознати кътчета на планетата и да им подаряваме повече положителни емоции.

А къде търсиш спасение – какво, кой ти дава утеха и кураж?

Човек трябва да търси и намира кураж и утеха винаги първо в себе си. Във всеки един от нас има сила, способна да ни извлече от всяка ситуация, а когато забравим за това е безценно любимите ни хора да са до нас, за да ни го напомнят.

Има ли урок, който научи – лично за себе си, а и за света, в който живеем, от продължаващата криза и начина, по който пандемията засяга всичко? 

Урокът се състои в една дума – емпатия. Урокът беше за всички ни. Можем ли да си подаваме ръка в трудни моменти? А оценяваме ли след това или пък бързо забравяме? Можем ли да следваме авторитети или отново избираме да бъдем безразсъдните бунтари, просто защото така се отличаваме? И способни ли сме да нападнем дори тези, които ни спасяват живота и дори в тази безпрецедентна ситуация? За съжаление, някои отговори са разочароващи.

За какво мечтаеш?

Винаги се чувствам странно, когато ми зададат този въпрос. Не мечтаем ли всички да бъдем щастливи и спокойни? Да, различни неща ни правят такива, но крайната цел е една и съща. И затова никой няма право да съди другия за начина, по който живее живота си, ако това го прави щастлив.

Любовта е…?

Всичко, за което си струва да живееш!

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара