Тялото ни се състои от приблизително 100 000 протеина, които изискват 20 аминокиселини. Девет от тях не могат да се синтезират в организма. Те се наричат ​​„есенциални“, така че трябва да се набавят от храна и специални добавки.

Благодарение на изследванията на учените в природата са открити около 500 аминокиселини.По едно време компаниите за хранителни добавки се заинтересуваха от това. И сега производството на аминокиселини е печеливш бизнес. Но осигуряването на хората с добавките, от които се нуждаят, и печеленето на пари от това изисква внимателна подготовка, внимание към детайла, инвестиция в качеството и безопасността на продукта и ефективен маркетинг и разпространение.

 

През 2022 г. световният пазар на аминокиселини беше на стойност 26,55 милиарда САЩ долара. Има общ годишен темп на растеж от 8,1%. Прогнозите са, че търсенето на този вид добавки ще расте само поради по-голямата информираност сред гражданите за ползите от аминокиселините за тялото. Следователно производството на тези добавки ще бъде чудесен начин да печелите пари. В тази статия ще разкрием производствения процес и ще предоставим информация, която ще помогне за създаването на успешно предприятие.

Индустрия на аминокиселините: разбиране на пазарната ситуация

През 2022 г. сегментът на хранителните добавки представлява 57% от приходите, докато азиатско-тихоокеанският пазар на аминокиселини представлява 49% от приходите. Търсенето нараства поради нарастващото здравно съзнание на хората. Най-често този вид добавки са популярни сред спортисти, които искат да увеличат своята производителност и мускулна маса. Тази тенденция насърчава производителите да се занимават с производството на аминокиселини и също така допринася за нарастването на броя на „играчите“ на пазара.

Аминокиселините имат следните предимства:

 • играят роля в създаването на нови телесни клетки;
 • отговорен за регенерацията на мускулните влакна;
 • осигурява тялото със енергия;
 • нормализира метаболизма;
 • помагат за поддържане на здрави хормонални нива;
 • играят роля за подобряване на паметта и концентрацията;
 • има положителен ефект върху нервната система;
 • поддържат имунната система;
 • помагат да се отървете от излишните килограми;
 • подобряване на състоянието на косата и кожата.

С този списък от предимства аминокиселините бързо стават популярни. И един от начините да предложите добавки с аминокиселини на хората, без да се налага да създавате цял производствен цикъл, е чрез производство на аминокиселини със собствена марка. Ако анализирате пазара, подчертаете своя сегмент от аудиторията, разберете защо се нуждаят от аминокиселини, можете да привлечете вниманието на клиентите и да спечелите тяхната лоялност. Частният етикет ви дава възможност да контролирате марката си, да определяте дизайна на опаковката си и да определяте свои собствени цени.

Не забравяйте, че пазарът на хранителни добавки е много конкурентен. Много производители и дистрибутори искат да подчертаят изключително своя продукт. Ето защо, за да развиете успешно своя собствена търговска марка, трябва да определите маркетингова стратегия. Това включва онлайн реклама на аминокиселини. Ето списък с печеливши ниши, към които да се насочите, които ще ви помогнат да диференцирате своя сегмент от аудиторията и да постигнете успех на частния етикет:

 • Спортно хранене и фитнес. Този сегмент от аудиторията се нуждае от аминокиселини, за да увеличи издръжливостта, да се възстанови след тренировки и да увеличи мускулната маса. Основната аудитория са спортисти, които се занимават професионално или любителски с физически дейности.
 • Диетични ограничения.Тази категория включва хора с определени диетични ограничения, като непоносимост към глутен или алергии. Това включва вегетарианци и вегани, които поради изключването на животински продукти се нуждаят от определени аминокиселини.
 • Обща здравна подкрепа най-често е основната причина повечето хора да започнат да използват аминокиселини. Публиката в тази категория иска да поддържа общо здраве и да се бори с различни проблеми.

Първи стъпки: стъпки за стартиране на собствен бизнес с аминокиселини

Стартирането на бизнес за производство на аминокиселини под собствената ви марка изисква подготовка. Също така е важно да обърнете внимание на законовите изисквания на страната, в която правите бизнес. Първо направете проучване на пазара. Това е необходимо, за да се определи текущото търсене на видове аминокиселини и предпочитанията на потребителите. Това включва и анализ на конкурентите и техните продукти. След това трябва да разработите бизнес план, който трябва да съдържа информация за посоката на аминокиселинните продукти, целевата аудитория и бюджета. Бизнес планът трябва да ви даде представа какъв тип аминокиселини ще доставяте на каква аудитория, чрез какви канали и колко ще струва това, както и какъв доход ще получите в крайна сметка.

Намерете надеждни партньори за производство на частни марки и установете партньорства с тях. Докато партньорът ще участва пряко в производството на аминокиселини, ще разработи уникална марка и дизайн на опаковката. Можете да направите това сами или да поверите работата на специалисти. Между другото, най-често производителят на частна марка осигурява цялостна работа, включително брандиране и дизайн на опаковката. Не забравяйте, че трябва да създадете стратегия за маркетинг и продажби, включително онлайн маркетинг, реклама в социалните медии. Друг ключов фактор за успеха на бизнеса е постепенното разширяване на продуктовата гама и пазарите за продажби.

Създаване на най-добрите аминокиселинни продукти: персонализиране и осигуряване на качеството

Индивидуалността на марката е набор от характеристики, които помагат на потребителя да се идентифицира с марката и да я предпочете, въпреки конкуренцията на пазара. Това включва характерните черти и стилове, свързани с марката: лого, цветова палитра, слоган, опаковка и други дизайнерски елементи. Чрез персонализиране можете да постигнете успех, да установите емоционална връзка с вашата целева аудитория и да им предложите наистина уникален продукт.

Успехът на производството на аминокиселини е възможен и чрез гарантиране на качеството и съответствието с нормативните изисквания на продуктите. Важно е да създадете и поддържате положителна репутация на марката и да спечелите доверието на потребителите. Подчертахме няколко основни причини, поради които качеството и безопасността на частните аминокиселини са важни.

 • Безопасност на потребителите. Производството на хранителни добавки е фокусирано върху хората, така че качеството и безопасността на продуктите трябва да бъдат на високо ниво, за да не представляват заплаха за здравето на потребителите. В противен случай можете да си създадете сериозни проблеми, които ще доведат до правни последици.
 • Защита на репутацията на марката. Аминокиселинните добавки трябва да отговарят на установените стандарти за качество и безопасност, за да поддържат репутацията на марката. Клиентите също се довериха на продукти, които са произведени в съответствие с нормативните изисквания. Загубата на репутация не само се отразява негативно на продажбите, но може да доведе до загуба на успеха на целия бизнес.
 • Повишаване на конкурентоспособността. Висококачествените аминокиселини ви дават предимство пред вашите конкуренти. Често клиентът дава предпочитание на тези продукти, които имат високи стандарти за качество и безопасност.

Брандиране и опаковане на собствена марка: Създаване на отличителна идентичност

Брандирането е важен компонент на всяка компания, който прави бизнеса разпознаваем. Овладяването на изкуството на брандирането и създаването на уникални опаковки за производство на аминокиселини с частни марки са важни стъпки за привличане на клиенти и повишаване на лоялността към марката.

Преди да се разработи опаковка за марка, е необходимо да се проведат проучвания на пазара и целевата аудитория. Какви аминокиселини са популярни на пазара? Коя е вашата целева аудитория? Какво искат вашите бъдещи клиенти? В допълнение към тези въпроси вземете решение за USP на марката. Какво е специалното за вашия продукт и как може да задоволи нуждите на вашата аудитория? Това са въпросите, които ще ви позволят да създадете уникално и атрактивно лого, тон на гласа и други брандиращи компоненти. Вашето уникално предложение за стойност трябва да бъде ясно отразено в марката и опаковката на вашите аминокиселинни добавки.

Относно дизайна на опаковката. Не става дума само за създаване на физическа обвивка, в която да съхранявате продукта. Опаковката трябва да отразява ценностите на марката, да бъде визуално привлекателна и да предава ключовите послания на вашия продукт. Дизайнът трябва да резонира с публиката. Например, ако определен тип аминокиселина е насочена към възстановяване след тренировка, тогава опаковката с картина на природата очевидно няма да е подходяща тук. Същото важи и за логото и цветовата палитра, които трябва да предизвикат желаните емоции у потребителите. Може да се наложи да наемете услугите на професионален дизайнер, за да осигурите висококачествен дизайн.

Не е достатъчно просто да създадете марка и дизайн на опаковката. Продуктът трябва да има история на марката, която си струва да разкажете на аудиторията. За целта е необходимо да се разработят стратегии за разграничаване на марката на пазара. Едно от тях е създаването на силна марка чрез идентичност на марката. Това е система от характерни черти на марката, които заедно изразяват нейната индивидуалност. Това включва уникално име, лого, свързана цветова палитра, слоган и висококачествен продукт. Една успешна стратегия трябва да подчертае предимствата на аминокиселинните продукти и да създаде правилния образ в съзнанието на аудиторията, за да поддържа дългосрочни взаимоотношения с клиентите.

Производствен процес: от снабдяването със суровини до производството и опаковането

Производството на аминокиселини изисква не само внимание към детайла, но и спазване на всички стандарти и разпоредби. Всичко започва с набавяне и закупуване на суровини, ако сте сключили договор за това от производител с частна марка. Най-често партньорът поема търсенето на компоненти за производството на аминокиселини. Това може да бъде растителен или животински протеин: соя, пшеница, риба, месо. Колкото по-високо е качеството на суровините, толкова по-добро е качеството на крайния продукт.

По време на производството суровините преминават през процес на разграждане на големи протеинови молекули на по-малки частици, за да произведат в крайна сметка необходимите аминокиселини. Процесът се нарича хидролиза и ферментация. След това масата се подлага на пречистване, по време на което се елиминират нежеланите примеси и микроорганизми. Резултатът е чист и концентриран продукт, от който е отстранена влагата. В резултат на това готовата аминокиселина на прах се опакова в съответствие с изискванията и нормите за опаковане.

Неразделна част от производството е контролът на качеството на всеки производствен етап. Извършват се контролни анализи и изпитвания за проверка на качеството и безопасността на продуктите. Необходимо е да се оценят показатели, показващи съдържанието на аминокиселини, чистотата на продукта и микробиологичната безопасност. И след като тези етапи са завършени, аминокиселинните продукти трябва да бъдат етикетирани и доставени до местата за продажба.

Заключение

Производството на аминокиселини със собствени марки е отличен начин за създаване на успешен бизнес, защото ви позволява да контролирате марката и качеството на продукта, да се разграничите на пазара и да бъдете по-гъвкави и адаптивни към промените. Основното нещо е да следвате установените норми и правила, да създадете своя собствена стратегия за развитие и да се стремите да увеличите печалбите чрез предоставяне на качествени продукти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара