Джъстин Хартли, който познаваме добре от малкия екран, навлиза в нов етап от кариерния си път. Актьорът е в главната роля и в тази на изпълнителен продуцент на новата поредица „Следотърсачът“ – сериал, който е своеобразно завръщане към класическите предавания за детективи от 70-те и 80-те години, а премиерата му е на 1 април по STAR Channel.

Снимки: © 2024 20th Television

Базиран на бестселъра на Джефри Дивър „Избягай, ако можеш“ („The Never Game“), новият драматичен сериал проследява Колтър Шоу, вълк-единак и експерт по оцеляване. Той пътува из страната със стария си кемпер и използва специалните си умения, за да помага на правоприлагащите органи и на частни лица да разкриват престъпления, да разрешават мистерии и да откриват изчезнали хора. Последният му случай обаче променя всичко.

Ролята е много различна

от звездното участие на Хартли като Кевин Пиърсън в емоционалната продукция „Това сме ние“, където играе най-големия от тризнаци. Прочутият сериал, който приключи през 2022 г., спечели близо 40 номинации за „Еми“ през шестте си сезона.

В този сериал задачата и ролята на актьора е много по-различна. Самият Хартли казва: „Обичам да гледам герои, които не задължително говорят през цялото време… като зрител просто седиш и гледаш – какво ли си мисли Брус Уилис, а след това приседнал на ръба на седалката се чудиш какво ще каже. Така че винаги съм бил фен на този тип герои. За мен това е нещо като сбъдната мечта.“

За разлика от повечето сериали в този жанр, в които обикновено се събира сериозен екип от разследващи, Колтър е доста често сам.

Подобно на героя си, Хартли следва

нетрадиционен път в кариерата.

Роден в Ноксвил, щата Илинойс, в семейството на баща, който работи във ВиК, и майка, която преподава английски език, той израства с желанието да стане професионален бейзболист. Като дете обича да разказва истории и да гледа телевизия и филми. Никога обаче не е смятал, че това ще е негов професионален път.

Актьорският опит на Хартли до колежа се ограничава до училищна постановка на „Снежният човек Фрости“. Влизайки в нея, с огорчение научава, че няма реплики и трябва да стои неподвижно, докато съучениците му пеят и танцуват. После учи в Университета на Южен Илинойс и в Университета на Илинойс в Чикаго, където специализира история и театър. Докато е в Южен Илинойс, се записва на курс, наречен „Интерпретация на детската литература“ – предполагайки, че това ще му осигури лесна отлична оценка, но с изненада открива, че това е

клас по актьорско майсторство.

Този курс и приливът на адреналин, който идва с изпълнението пред публика, променя всичко за Хартли. След завършването си той решава да си събере багажа и да замине за Лос Анджелис, без да има никакви перспективи за работа или връзка в развлекателната индустрия.

През 2002 г., след като работи за кратко като сервитьор, Хартли получава тригодишен договор за сапунената опера „Passions“ и оттогава е действащ актьор.

Сред продукциите, в които е участвал през годините са „Доктор Емили Оуенс „, „Отмъщението“ и „Любовни авантюри“, гостува и поредиците „От местопрестъплението: Ню Йорк“, „Забравени досиета“ „Чък“, „Касъл“ и „Д-р Зоуи Харт „.

След като напуска „Страсти“ през 2006 г., той получава главната роля в пилотния филм „Аквамен“ на CW. Но когато мрежата решава да не продължи с „Аквамен“, създателите избират Хартли за ролята на Оливър Куин в предисторията на Супермен, „Smallville”.

Хартли се завръща в телевизията през 2014 г.,

този път като Адам Нюман в сериала „The Young and the Restless“, който се снима в Лос Анджелис. По време на тези два сезона бивш колега на Хартли настоява той да прочете сценария на нова драма, която изглежда му пасва до съвършенство. Оказва се, че наистина е най-подходящият актьор за ролята и започва снимките за „Това сме ние“. Сериалът отвежда кариерата му на съвсем друго ниво.

А сега го гледаме в „Следотърсачът“, където приема сериозното предизвикателство на главна роля, много различна от всичко до момента.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара