Честит ретрограден Меркурий и Първи април.

На 1 април Меркурий става ретрораден за нас и прекъсва 3-те месеца без ретроградни планети. Освен това сме в разгара на агресивен сезон на затъмненията до 8 април, така че внимавайте.  Ретроградният Меркурий се намира в Овен – същият знак, който ръководи Дракона и следователно затъмненията. Висока е агресията, импулсивността, избухливостта и хората биха могли да проявяват по-свободно нарцистичните си наклонности. Най-добре би било ако можете да избягвате подписването на документи или започването на проекти до 26 април.

Планираното намаляване на Биткойн наполовина, 19/20 април, се случва по време на ретроградност, което означава, че какъвто и да е резултатът, той ще бъде неочакван и няма да следва траекторията на предишното намаляване наполовина.

Имаме и много съюзи, които се изразяват в една дума: ИНТЕНЗИВНОСТ! Венера се свързва с Нептун (което е чудесно), Марс се свързва със Сатурн (по-малко чудесно), Слънцето се свързва със Северния възел (чудесно) и Юпитер се свързва с Уран (непредсказуемо).

Важни дати през април

1 – 2 април (Меркурий в Овен): Два дни, в които сте насърчавани да правите нещо, което е близко до нищо. Добро време за медитация обаче или за всичко, което не е необходимо да се движи много. Нещата се усещат като заклещени и излезли от строя. Бъдете търпеливи, това също ще премине.

1 април (Ден на шегата): Днес се празнува Зеленият човек, Идрис, синът/любовникът на майката природа. Засадете дърво, излезте сред природата и направете нещо, което може да ви свърже с вътрешния ви друид. На април е денят на „Глупака“ от картите Таро или неговото въплъщение като „Жокера“ от картите за игра. И двете карти олицетворяват абсолютния потенциал, както и скока на вярата в нещо ново. Този стационарен Меркурий може да ви доближи до майката природа.

3 април (ретрограден Меркурий в Овен до 27 април): През този период търпението е от решаващо значение. Меркурий в Овен може да бъде директен и конфронтационен, което води до конфликти и спорове. Въпреки това Меркурий се наслаждава на огнената скорост на Овена, проблемът е, че му дават състезателна кола и го молят да кара на заден ход. Бъдете внимателни за импулсивни и имплозивни решения.

3 април (Венера съединява Нептун): Този съюз между Венера и нейната висша октава крие потенциал за романтика, творчество и обединение на мистицизма и изкуството. Той обаче може да доведе и до зависимост и съзависимост, както и до склонност да се изгубите в другите.

5 април (Слънце в съвпад със Северен възел): Денят излъчва силна енергия, което го прави подходящ за създаване на връзки и сътрудничество, както и за признание от страна на авторитетна личност. Подходящо време за свързване с хора със сходно мислене и за създаване на нещо заедно. Възможно е да имате среща с Госпожата на съдбата или с Трите съдби. Опитайте нещо ново днес: различна храна, дрехи или се опитайте да пътувате до работа по нов маршрут. Време за промяна на имиджа и идентичността ви.

5 април (Венера навлиза в Овен до 29 април): Въпросите, свързани с любовта, финансите, взаимоотношенията и правосъдието, преминават от възприемчиви към активни. Възможно е да се почувствате не на място или самотни. За да преодолеете тези чувства, се занимавайте, като се съсредоточите върху това, което е важно в живота ви. Възможно е да има привличане към доминиращи личности.

6 – 7 април (Венера секстил Плутон): Атмосферата е заредена с магнетизъм, страст, интимност и сексуалност. Помислете върху това, което ви привлича, и използвайте времето, за да се задълбочите в сянката си и да откриете нови таланти и умения. Чудесно за инвестиции и работа по съвместни финансови и артистични проекти.

8 април (пълно слънчево затъмнение и новолуние в Овен): Първото Новолуние (и затъмнение) за астрологичната година, мощно време за нови начинания, но тъй като сме в ретроградния период на Меркурий, можете да започнете само нещо, което сте опитвали преди и не сте успели да завършите. Очаквайте откровение, случва се нещо зашеметяващо, нещата стават интензивни.

9 – 11 април (Марс съвпад Сатурн): Събирате дружините си, за да покорите нещо ново. Добър момент да съсредоточите енергията си върху една-единствена задача или мисия. Възможно е наоколо да изникнат нови конфликти, но избирайте битките си разумно, особено след като сме под управлението на Овен. Може да се чуе призив за действие, призоваване на овенския рог.

11 – 12 април (Ретро Меркурий в съвпад със Слънцето): Чудесно време за вглеждане в себе си, размисъл и интроспекция. През тези дни могат да настъпят много „аха!“ моменти. Виждате нещата по различен начин и намирате добри решения на големи затруднения, които преди са ви затруднявали. Въпреки това не започвайте нови проекти.

15 април – 26 април (Юпитер в съвпад с Уран): По-късната половина на април кипи от иновации и разширяване, особено в областта на технологиите, електронната търговия, електрониката, както и от измисляне на оригинални творчески начини за справяне с неуспехите. Този аспект може също така да улесни създаването на нови приятелства и присъединяването към нови организации. Внезапни неочаквани промени с финансите (обикновено положителни), както и промени и обрати в разказа за живота ви. Бъдете отворени да се адаптирате!

18 април – 20 април (Марс секстил Юпитер и Уран): Най-мощното време за промяна през април. Чувствате прилив на енергия, креативност и нужда от свобода. Чудесно време за обновяване и актуализиране на начина, по който подхождате към работата си. Намерете нови оригинални начини да изразите себе си. Бъдете особено внимателни за инциденти и злополуки.

19 април (Меркурий в съвпад с Венера): Когато Афродита и Хермес правят любов (като в съвпад), те раждат първото двуполово течно дете, което наричат Хермафродит и което може да се похвали както с женски, така и с мъжки органи. Чудесен ден за дизайн, балансиране на вашата анима и анимус, изработване на ново лого, превръщане на изкуството ви в комуникативно, а комуникацията – в артистична. Освен това Хирон, раненият лечител, е в съвпад с Венера и Меркурий. Стари рани във взаимоотношенията може да изплуват на повърхността, но и да се излекуват.

19-20 април (Слънцето навлиза в Телец до 20 май): През следващите 30 дни всички ние сме в Телец. Време, в което да се съсредоточите върху финансите, талантите, ценностите и самоуважението си. Това е месецът, който принадлежи на Майката Природа, затова се препоръчва да прекарвате време сред природата. Тъй като Юпитер и Уран също са в Телец, имаме месец, който залива сетивата ви с дразнители. Поглезете себе си и любимите си хора.

21 – 22 април (Слънцето прави квадратура с Плутон): Не е много удобен аспект. Очаквайте борби за власт в работата, неприятно поведение на хората, схеми на Понци и престъпни дейности. Наблюдавайте сянката си.

22 април (Денят на Земята): Отбелязваме международния Ден на Земята по време на неподвижния земен знак Телец – знакът на майката природа.

24 април (Пълнолуние в Скорпион): Мощна лунация на магията, трансформацията и просветлението. Чудесен ден за интимност и сексуалност, магически ритуали и изцеление.

25 – 26 април (стационарен Меркурий): Последните няколко дни на хаос преди Меркурий да премине директно. По-добре изчакайте до 27 април с важните решения/действия.

27 април (Меркурий преминава директно): Най-сетне можете да започнете да подписвате документи и да инициирате нови проекти. Имайте предвид, че от днес започва ретроградното движение на Меркурий след сянката за около две седмици, затова, ако можете да отложите започването на особено големи проекти до средата на май, това би било препоръчително.

28 – 30 април (Марс съвпад Нептун): Внимавайте за имунната си система и нараняванията, както и за разпространението на инфекции и вируси. Обръщайте специално внимание и следвайте интуицията си. Освен това действията, които предприемате безразсъдно, може да излязат наяве от вашето предусещане и психически умения.

29 април (Венера навлиза в Телец до 15 май): Венера се завръща там, където обича да бъде, в собствения си луксозен знак. Подобряване на финансите, възстановяване на връзката с вашите таланти и самооценка. С директното преминаване на Меркурий нещата сякаш се подреждат и протичат по-добре.

30 април (Марс навлиза в Овен до 9 юни): Марс е в собствения си знак и е готов да задвижи всичко в живота ви. Внимавайте да не прекалявате, както и да не шофирате или говорите прекалено бързо. Не забравяйте да намалите нивото на агресия, за да не влизате в безсмислени конфликти. Възможно е да получите повишение на заплатата или допълнителни ръководни отговорности.

Източник Cosmic Navigator

Facebook Twitter Google+

0 Коментара