Предстои основополагащото Новолуние в знак Овен, което ще се случи на 1-ви април (петък), в 9:25 часа, на 11 градуса в знака.

Сайтът на астролог Венета Матева

Новолунието е фаза, при която Луната застава редом до Слънцето. Единни, подкрепящи се и по-силни от всякога, двете небесни тела в пълно разбирателство, очакват нашите най-силни желания и мечти да бъдат споделени с тях.

Тук на земята за нас се отварят нови възможности и трансформираща сила, която кара желанията ни, свързани със сферите, управлявани от знак Овен, да се сбъднат.

Знак Овен говори за началото, енергията, желанието, увереността, смелостта, амбицията, страстта, самостоятелността, стабилността, заряда и борбата за живот. Сигурно забелязвате, че всички изброени теми донякъде егоистично описват необходимите ни качества за развитие и оцеляване. Така е! Сега ще имаме възможността да сложим себе си пред всичко. Обикновено препускайки през живота си се стараем да бъдем полезни на хората, около нас и все по-често забравяме за личните си интереси, удоволствия, влечения и мечти.

Събитието се случва в прегръдката на Меркурий. Това разбирателство между планетите ще ни донесе желание за връщане към стари желания и мечти. По един магичен начин ще усещаме повече увереност, вяра и желание да развиваме онези качества в себе си, които утре да ни носят повече усмивки и обич към нас самите.

Всяка промяна, която търсим навън, започва от нас самите. Време е да обикнем дребните си несъвършенства и да осъзнаем, че те са част от собствената ни неповторимост.

Бъдете искрени към себе си и прегърнете с разбиране всяка своя слабост. Събитието ще ни даде възможност да се обърнем към себе си, като си припомним кои сме, какво наистина искаме и към какво се стремим. От друга страна ще ни даде възможност да поискаме трансформация на качества като егоизъм, агресия, нетърпение и незачитане на чуждото мнение. Уважавайте себе си, но не бъдете груби с никой. Ние даваме онова, което носим в себе си. Бъдете мили, добри, разбиращи и подкрепящи околните. Всички сме съвършено свързани в една Вселена и всяка наша мисъл и жест се връщат при нас рано или късно под една или друга форма. Неизбежно е!

Нека сега помислим в дълбочина за произхода на собствените ни страхове и ограничения. Дали в търсене на отговори и решения не забелязваме дребните камъчета, които забавят и спират щастливото ни препускане през живота. Това новолуние ще ни даде сили и енергия да бъдем искрени, силни и мотивирани. Доверете му се!

Желанията до 10 броя, се записват с химикал на лист хартия, в тетрадка или тефтер, в първите 8 часа след настъпване на новолунието. Изберете обръщението, което най-много усещате като свое. Например: Желая; Пожелавам си; Моля; Искам да сбъдна. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно. Ето някои примерни формулировки на желания, според американската астроложка Жан Спилър:

 • Искам с лекота да предизвиквам действия по отношение на…
 • Моля за повече енергия и жизненост.
 • Искам успешно ново начало в…
 • Моля с лекота да се освободя от всички страхове да бъда пръв.
 • Искам с лекота да се освободя от навика си да се само-изоставям.
 • Желая с лекота да се обгръщам със само-внимание и да се обичам.
 • Искам с лекота да се съобразявам със себе си във всяка ситуация.
 • Моля с лекота да приема лидерството в моя собствен живот.
 • Искам да изпитам независимост в отношенията си с…
 • Желая с лекота да вземам решения, които са в моя най-добър интерес.
 • Искам с лекота да поемам тези рискове, които водят до лично израстване и позитивно обновление.
 • Желая смелостта да бъда себе си.
 • Искам да бъда изпълнена със сила и стабилност по отношение на…
 • Искам напълно да се освободя от егоизма си.
 • Искам напълно да се освободя от неконструктивната агресия и яд.
 • Искам да се освободя напълно от нетърпението си.

Овен управлява здравето в областите на лицето, главата и зъбите.

 • Моля за пълно излекуване в областите, управлявани от Овен…
 • Искам с лекота да разпозная и да започна да работя с правилните лечители по отношение на… и да възстановя здравето си до съвършенство.

Във връзка с енергията на Новолунието трябва да знаем, че ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Енергията на Новолунието ще бъде усетена най-много от родените на 30-и и 31-и март, юли, ноември и 1-и април, август, декември. Родените на тези дати имат възможност да започнат своето пътуване към цели и мечти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара