Етеричните масла са органични съединения, които се извличат от растения и имат невероятни лечебни свойства. Те могат да се използват превантивно или по време на боледуване. Техният невероятен лечебен ефект се дължи на способността им цялостно да укрепват имунната система и да стимулират тъканната регенерация, като усилват клетъчната активност и растеж.

Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции. Вдишването на етерични масла е изключително ефективен метод за влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Копайба

Copaifera officinalis е вечнозелено дърво със среден размер. Маслото от копайба има същите етерични съставки като марихуаната, но без страничния опияняващ и надрусващ ефект. Това масло е силен антиоксидант, спомага за облекчаване на силни болки, инфекции и е добър помощник при грижите за кожата.

Етеричното масло от копайба съдържа рекордно количество бета-кариофилен (до 72%), който притежава силни противовъзпалителни свойства.

Това етерично масло се използва успешно, както при лечение на вътрешни, така и на външни рани. Влияе благоприятно на емоционални травми, които задържаме в себе си.

 

Някои приложения:

 

*Използва се за предпазване на черния дроб.

*За защита на мозъка.

*При автоимунни заболявания като множествена склероза и болест на Паркинсон.

*Унищожава бактерията, която причинява кариес.

*За ежедневна употреба против бръчки, намалява признаците на стареене, подпомага клетъчната регенерация, успокоява раздразненията и подпомага производството на колаген.

*Има антибактериално, антивирусно, противогъбично и противовъзпалително действие.

*Успокоява крампи, газове и подуване, поддържа добро храносмилане.

*Подкрепя здравето на мозъка, защитава нервните клетки.

*Действа противовъзпалително, успокоява болезнените мускули и стави, намалява спазмите.

*Справя се с главоболието, подпомага сърдечносъдовата и дихателната система.

*Поддържа здравословно кръвно налягане и силни кръвоносни съдове.

*Бори се с алергиите.

*Има силно регенериращ ефект и може да се използва за подобряване на зарастването на рани, мазоли, изгаряния и измръзване.

ВНИМАНИЕ: Безразборното използване на етерични масла не е безопасно. Задължително е да се консултирате с ароматерапевт за това какви етерични масла и как да използвате.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара