Статията, която четете, се появи първоначално в LearnVest със заглавие „3 Ways Sleeping More Can Help Your Career.“ („3 начина, по които допълнителният сън помага на кариерата ви”)

Чудите се какво би помогнало да израснете в кариерата, няма да ви струва нищо, а в същото време ще ви даде така необходимата енергия и ясна мисъл?

work-1015501_960_720

Много простичко – повече сън! И по-конкретно – редовното осигуряване на поне 7 часа сън (това са препоръчаните от American Academy of Sleep Medicine часове сън за възрастен човек).

Наскоро проведено изследване от SleepScore Labs показа, че цели 79% от американците не получават достатъчно сън. По този повод започна и национална кампания за запознаване на обществото през The Dr. Oz Show с природата на съня.

Според същото изследване на съня, водещото оплакване при хора, които не спят достатъчно е, че се чувстват изключително изморени през деня. На вас случвало ли ви се е някога да чувствате тежест, умора и буквално да заспивате на бюрото? Това са признаци, че вие и вашата работа страдате от липса на достатъчно сън. Всъщност, в едно по-ранно изследване, от 2014, проведено по поръчка на wellness компанията Virgin Pulse, 76% от анкетираните споделят, че се чувстват изморени по няколко дни седмично, а 15% признават, че заспиват на работа поне веднъж седмично. 30% от изследваните пък споделят, че не са доволни от количеството и качеството на съня си.

Друго проявление на липсата на достатъчно сън е, че човек вярва, че се представя над очакваното на работното място. Хора, които спят само по 6 часа на ден в продължение на 2 седмици, работят на нивото, на което работи човек след 48 часа будно състояние. Те обаче смятат, че водят играта, според резултатите от изследване, публикувано в списание Sleep.

Зад недоброто наспиване се крият различни причини- стрес, прекалено много светлина в спалнята или стоене до късно вечер, което е особено модерно в Западния свят. Каквото и да пречи на вашия пълноценен сън, помнете, че това се отразява по различни начини и на кариерата ви.

И ако все още не сме ви убедили напълно, че така популярният израз „ще спя като остарея” е вреден – ето 3 причини да започнете да си оставяте повече време за сън.

  • Ще започнете да разсъждавате по-ясно. Недоспиването се отразява негативно на частта от мозъка, която отговаря за вземането на решения и разрешаването на проблеми. Може би точно това е причината да не успявате да поставите ясни срокове и да дефинирате конкретни нужди на клиента… а може би дори не сте успели да му запомните името.
  • Ще избегнете превръщането си в мърморкото на офиса. Изтощението води до честа смяна на настроенията и повишава раздразнителността. Това може да доведе до заяждане с колегите или до прекалено афектиране от незначителни ситуации. Човек често дори не осъзнава, че става прекалено дребнав, заядлив и провокира с поведението си нежелание за съвместна работа.
  • Ще започнете да използвате по-малко болнични.  Хроничната умора ви прави по-податливи на заболявания. Тя се улеснява още и развитието на диабет, сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване. Може наистина в дните, в които сте болнични, да се лекувате, но ако началниците ви забележат, че това се случва все по-често, най-вероятно ще се отрази негативно на кариерата ви. Може дори да пропуснете така желаното повишение.

Надяваме се да сме били полезни и да се замислите следващия път дали си струва да догледате този сериал или риалити предаване, за сметка на още час сън.

От http://www.wnesstv.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара