Всички бременни жени ще могат да пътуват в столичното метро със значки „Бебе на борда“, за да не се налага да молят да им се отстъпи място за сядане.

baby

Инициативата „Бебе на борда“ е съвместна между Столична община, Столичен метрополитен, болница „Шейново“ и Angel Baby, а другата й цел е да не се получават конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете.

baby1Проектът ще бъде стартиран утре от кмета на София Йорданка Фандъкова, директорът на Столичен Метрополитен проф. Стоян Братоев и директорът на болница „Шейново“ д-р Румен Велев, съобщиха от лечебното заведение.

Част от информационния пакет „Бебе на борда“ ще е и книжка с полезна информация за бременността и безопасното пътуване на бъдещите майки в градския транспорт. Предвижда се и във всяка мотриса на метрото, както и на самите перони да има информация за кампанията.

womanontrain
Идеята за значките е въведена за първи път в метрото в Лондон през 2005 година, като преди пускане на проекта са проведени предварителни изследвания. Те показват, че 85% от анкетираните смятат, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне. В същото време 78% от бъдещите майки декларират, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара