Болестите на сърцето са сред основните причини, които водят до фатален край. В България статистиката сочи, че 66% от хората умират заради сърдечносъдови заболявания.

Сред главните виновници за сърдечните страдания е високият холестерол, който поемаме с животинските продукти и който се натрупва по стените на артериите и предизвиква атеросклероза. Високият холестерол е болест на съвремието, причинена от лошо хранене, стрес, злоупотреба с алкохол и цигари, наднормено тегло и твърде малко движение. С напредването на възрастта рискът от висок холестерол се засилва. Затова и ежедневното ни балансирано меню е основно оръжие срещу този съвременен убиец.

Cheerios Oats Infographic BG

Според проф. Арман Постаджиян, председател на Дружеството на кардиолозите в България, генетичната история на семейството е важна за състоянието на сърцето, но чрез промяна в начина си на живот и начина на хранене можем да намалим риска от сърдечносъдови заболявания и да понижим холестерола си.

Cheerios Oats 350 g 3DКоя храна може да спомогне за намаляване на холестерола? Овес. Тази зърнена култура е богата на бета-глюкан – разтворима влакнина, действаща подобно на гъба, която попива холестерола. Полезният прием е 3 грама бета-глюкан дневно. Например една купичка от новата зърнена закуска на Nestle – Cheerios Oats с овес – осигурява половината от препоръчителния дневен прием на бета-глюкан. Новата зърнена закуска Cheerios OATS с овес съдържа добре познатите Cheerios кръгчета, но обагетени с пълнозърнести овесени флейксове. 63% от състава на новата закуска е пълнозърнест овес, който спомага за намаляване на нивата на холестерол в кръвта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара