Когато конвенционалната медицина не може да открие причина за безплодие, на помощ идва народната медицина. Използването на билки открай време е средство за повишаване на фертилността. Кои са най-полезните треви за забременяване?

herbs-801819_960_720

Бабини зъби

Позната като природен афродизиак, тази билка стимулира половата система и при жените, и при мъжете. Тя повишава сексуалния апетит и продължителността на ерекцията, повлиява производството на тестостерон и качеството на спермата. Използва се и при менструални болки. Билката се пие под формата на чай от надземните части на растението.

Коприва

Копривата пречиства от токсините и подпомага кръвообразуването, затова често се препоръчва при проблеми със забременяването. Една от най-честите причини да не може двойката да зачене дете, са отровените от токсини организми. Смята се, че копривата съдейства за изграждането на лигавицата на матката.

Вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика подобрява качеството на цервикалната слуз, като я прави по-гостоприемна за сперматозоидите. Затова се препоръчва преди и по време на овулация. Извлекът се използва още при менструални болки, ПМС, кистозни яйчници и физиологични проблеми при климактериума.

Мака мака

Това е перуанска билка, която се препоръчва на мъжете, които искат да станат татковци. Тя отговаря за качеството и количеството на сперматозоидите. Може да се приема и от жени, защото защитава яйцеклетките. Доказано увеличава потентността.

Женско биле

Женското биле повлиява производството на естроген и отговаря въобще за хормоналния баланс. Билката е противопоказна за хора с високо кръвно налягане.

Адамово дърво

Резултатите от най-новите изследвания са доказали ефективността на билката за регулиране на менструалния цикъл и на хормоните, върху стимулиращия хормон фоликуло, подобрява отделянето на лутеинизиращия хормон LH, действащ за увеличаването на прогестерона, понижава развитието на ендометриоза.

Освен това тя помага да се продотврати спонтанен аборт и облекчава предменструалния синдром.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара