Андрония Попова-Рони, Десислава Андонова-Деси и Вера Шандел радват ухото и окото вече 5 години със своите суинг изпълнения, съчетани с холивудски ретро костюми, шеметни прически и мощен заряд от усмивки. Юбилеят на триото Sentimental Swingers засега е малък, но концертът, с който го отпразнува, беше гранде – в зала 1 на НДК. За своята годишнина трите дами си подариха и албум. Който се казва, разбира се, Cradle оf Love. Защото от музиката на това невероятно клубно трио струи винаги любов.

2
Снимки ДИЛЯН МАРКОВ

Всички композиции в албума са записвани с изключителните музиканти Михаил Йосифов секстет и Михаил Вл. Йосифов – китара, които неизменно ги съпътстват на сцената от тяхното създаване до днес. Тромпетистът Мишо Йосифов всъщност е автор на гениалната идея да събере момичетата, за да пеят суинг.

Деси и Рони са приятелки от детинство и са закърмени с музика – бащите им са музиканти, те самите учат в Музикалното училище. Преди създаването на суинг триото Рони бе позната като вокал на групата „Насекомикс“ (с която продължава да пее), а Деси – на Phuture Shock, а също и като диджей. Любовта към джаза и суинга на двете също датира от детските години. Но Andrews Sisters, чиято песен Rum and Coca Cola те мечтаят да изпеят, са три. Тогава Мишо Йосифов открива Вера Шандел, счетоводителка, която трябва да изпее едно суинг парче във филм на съпруга си – режисьора Андре Шандел. И воала! Оттогава – цяла петилетка музика и радост.

Какво следва за Sentimental Swingers, попитахме трите красациви.

Трите интервюта четете в новия брой на „Жената днес“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара