След относително кротката Година на овцата астролозите очакват 12 месеца на по-голяма несигурност през настъпващата днес Година на маймуната, предаде ДПА. Според китайските вярвания настоящата Година на маймуната ще донесе известна дисхармония, особено в моретата.

china

Заради конфликта между Китай и съседни страни, свързан с териториалните претенции над Южнокитайско море, някои астролози предвиждат трудна година за региона. Новата година обаче ще настъпи и с известна доза оптимизъм – под знака на маймуната ще бъде по-лесно да се разрешат подобни конфликтни ситуации.

Двойствеността е характерна за хората, родени в Година на маймуната – деветия знак от китайския зодиак. Маймуните са весели, енергични, уверени и гъвкави, но могат да бъдат и арогантни, коварни и неспокойни.

В сравнение с отиващата си Година на овцата – животно, смятано от повечето китайци за покорно и пасивно, маймуната е считана за преуспяващ зодиакален знак. Много родители в Китай планират да се сдобият с деца в Годината на маймуната.

Животните в китайския зодиак всяка година се свързват с опозицията между ин и ян и един от петте елемента – метал, огън, дърво, земя и вода. Според китайския лунен календар настоящата Година на маймуната ще бъде подвластна на огъня и метала. Тази комбинация вещае „международни конфликти и сблъсъци“, според известния хонконгски астролог и специалист по фън шуй Реймънд Ло.

„Водата ян е мощна океанска вода с агресивна енергия. От тази гледна точка няма да е изненадващо, ако конфликтът около териториалните претенции над Южнокитайско море се задълбочи. Китай отдавна настоява, че владее почти цялото море, в това число и териториите, контролирани или оспорвани от други страни“, казва Ло.

Въпреки това Годината на маймуната няма да е толкова бурна, колкото 2014 и 2015 г., тъй като металът може да се огъне под въздействието на огъня и по-лесно да се постигнат споразумения и намерят разрешения по спорни въпроси, допълва астрологът.

Подобни са прогнозите и на други видни астролози.

„Хората, родени в годините на маймуната, змията, тигъра и прасето ще трябва да полагат повече грижи за себе си, да избягват лошото и да търсят доброто“, съветва китайският астролог Сън Шаогуан.

Сред известните личности, родени в Година на маймуната, са Юлий Цезар, Леонардо да Винчи, Хари Труман, Елизабет Тейлър, Майкъл Дъглас и Даяна Рос.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара