Готвенето на пара е един от най-старите и нежни начини за обработване и приготвяне на храна. Паровите фурни могат да подобрят уменията в кухнята, без да са необходими специални усилия или промяна на навиците за готвене.

Electrolux CombiSteam Sous-vide oven - model EOB8956VAX - lifestyle

 

С паровите фурни може да се пече, запича, задушава, като парата предпазва вътрешността на ястието от изсушаване и същевременно, благодарение на конвекцията, се образува хрупкава коричка.

Допълнителните предимства на паровите фурни са по-здравословните ястия, запазването на хранителните качества, витамини и минерали в продуктите, използването на по-малко мазнина, готвене на замразени храни, без да е нужно предварително размразяване. Комбинацията от пара и топлина намалява времето за готвене с до 20%.

Допълнителни екстри на паровите фурни са възможностите за стерилизиране, квасене на мляко, втасване на тесто, възстановяване на сготвена от предния ден храна.

Фурните CombiSteam на Electrolux имат три режима на готвене: само пара, само конвекция и пара + нагряване в различно съотношение според вида на храната.

Raw duck and cabbage in vacuum bag

Функцията SousVide позволява готвене под вакуум, за запазване на вкусовете и соковете на храната в предварително херметизиран плик.

Програмите за почистване на пара пък осигуряват чиста фурна, без използването на излишни химикали.

Който закупи CombiSteam тази година, ще получи книгата „Тайната съставка“ от Electrolux. Тя съдържа рецепти за приготвяне на основни ястия, десерти и печива в парова фурна.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара