Повечето от нас знаят, че водата е жизнено важна за организма. Някои помнят, че според лекарите трябва да се пият по 8 чаши на ден за здраве. Но повече хора не знаят, че пиенето на топла, вместо на студена вода, е по-полезно. Ето защо:

water-686917_960_7201. Отслабване

Топлата вода забързва метаболизма, а на вас точно това ви трябва, ако искате да свалите няколко килограма. Най-добрият начин да започнете деня си е с чаша топла вода с лимон. Като бонус топлата ода помага да се освободите по-бързо от излишната телесна мазнина.

2. Помага да изхвърлите излишния секрет в гърлото и носа

Пиенето на топла вода, например като чай, е отлично средство при дразнене на гърлото, зачервявания, настинки и запушен нос.

3. При менструални болки

Топлата вода има успокояващ ефект върху мускулатурата, която е отговорна за спазмите при менструални болки.

4. Детоксикация

Когато пиете топла вода, температурата на тялото ви се покачва, това води до изпотяване и съответно до изхвърляне на отровите от организма.

5. Удължава младостта

Именно това е причината да правите детоксикация по-често: отровите карат тялото да старее по-бързо. Младият организъм е по-чист от токсини. Топлата вода влияе и върху кожата, като подобрява еластичността й.

hot-962139_960_720

6. Срещу акне

Дълбокото прочистване с топла вода помага и срещу акне, и други кожни проблеми. Те обикновено са резултат от натрупвания на токсични вещества.

7. Здрава и красива коса

Топлата вода енергизира нервните окончания в корените на косата и тя расте по-здрава и бляскава.

8. Помага за растежа на косата

Когато корените са здрави, косата расте по-бързо.

9. Против пърхот

Водата хидратира тялото и така предотвратява сухия скалп и пърхота.

10. Засилва кръвния поток

Топлата вода засилва кръвния поток, което е изключително важно за правилното функциониране на нервите и мускулите. В допълнение тя поддържа здравето на нервната система, като премахма излишните мазни депозити.

11. Храносмилане

Изследвания са установили, че пиенето на студена вода по време или непосредствено след хранене може да втвърди поетата мазнина и тя да се отложи като мастно депо или вътрешна стена в червата. Случва се това да доведе до рак на червата. Топлата вода обратно – подпомага храносмилането.

12. Редовен стомах

Ако редовно пиете топла вода, стомахът ви също ще е редовен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара