В „500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Патрик Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето, както и на онези наглед незначителни притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар. Това е втората му книга на българския пазар, след „Как да се лекуваме с храна“ ( и двете от издателство „Ентусиаст“).

????????

Освен сборник с изчерпателна информация и лесни за изпълнение препоръки от специалист в областта, тази книга е и наръчник с мотивационен характер, който има за цел да ви стимулира да подобрите качеството си на живот. Тя доказва, че

решението за справяне с болестите не се намира в аптеката,

а се крие в природата и в душевното състояние на човека. Болести, неразположения и наранявания; диети и режими на хранене; душевно здраве; здравето и околната среда; здравето на детето, жената и мъжа; бременност и репродуктивно здраве; секс; сън; стрес; отслабване; тютюнопушене, алкохол и стимуланти; хранителни добавки – това са само част от темите, които са разгледани в книгата. Начинът на поднасяне на информацията е въпрос – отговор. Холфорд всъщност дава отговори на най-често задаваните въпроси по време на дългогодишната му практика. Посочена е информация за най-честите заболявания, засягащи различни възрастови групи, както и специфични оплаквания при мъжете, жените и децата.

Вече нямате причина да се притеснявате при първите симптоми на пролетната умора или на сезонните вируси – Патрик

Холфорд дава рецепти както за леки форми на настинки,

така и за по-тежки медицински състояния, при които консултацията с лекар обаче е задължителна. Освен това авторът предлага съвети как да повишим имунитета си и да поддържаме тялото си здраво и тонизирано през цялата година чрез естествени природни средства.

Колебаете се какво е и какво не е полезно за здравето на вашето дете? Чудите се каква е алтернативата на кафето при борбата със сутрешната сънливост? Не знаете как да се отървете бързо от досадния махмурлук? Или как да справите с неприятностите, причинени от менопаузата или от менструалния цикъл? Ако артритът е прекалено болезнен, а не искате да използвате лекарства или просто желаете да научите кои са най-важните витамини за вашия организъм – в тази книга ще откриете отговор на всеки ваш въпрос.

Специално внимание е отделено на диетите и храненето.

Специалистът посочва здравословни и иновативни методи за борба с наднорменото тегло, които не застрашават здравето. Той разглежда подробно и темата за употребата на хранителни добавки и стимуланти за постигане на красиво и тренирано тяло, която става все по-актуална сред младите. Холфорд анализира както ползите, така и необратимите последици от тяхната неразумна употреба, давайки безценни съвети за постигане на перфектната хармония между тяло и дух.

Специалистът ни запознава и с интересни факти за детоксикацията, за обработката и модифицирането на храните, за биопродуктите, за вегетарианството и други специални режими. В книгата ще откриете и най-ефективните начини как да се преборите с някои вредни навици като тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Patrick_Holford_pic

За автора:

Патрик Холфорд е един от водещите световни специалисти по хранене и здравословен начин на живот. Той е автор на 34 книги, издадени на повече от 20 езика. Той често взема участие в редица правителствени кампании по проблемите на храненето във Великобритания. През октомври 2004 участва в най-мащабното за страната изследване на здравето и начина на хранене на нацията, в което се включват 37 000 души.

Това е втората му книга на българския пазар, след „Как да се лекуваме с храна“ ( и двете от издателство „Ентусиаст“).

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара