„Живот без ограничения“ е историята на един необикновен човек – Ник Вуйчич. Книгата е първата от новата поредица на издателство „Колибри“ – „Книги, които вдъхновяват“:

Без никакво медицинско обяснение Ник Вуйчич се ражда без ръце и крака. Като първороден син той е изправен не само пред една ежедневна битка за душевно и физическо оцеляване, но и непрестанно се сблъсква с тъгата в очите на майка си и баща си.

cover_nik

След младежките години на лутане не само сред обичайните въпроси и проблеми на юношеството, но и сред непрестанните опасения за това дали ще може да води пълноценен живот, Ник прибягва до най-страшното – опит да отнеме собствения си живот. Това, което осъзнава обаче е: „че всеки от нас притежава някаква дарба – талант, умение, занаят, вещина – която ни доставя удоволствие и ни увлича и ключът към щастието ни често се крие именно в нея”.

А неговата дарба е да достига до сърцата на хората, да вдъхновява със силата на духа си, да събужда борбеност чрез разказа за собствените си премеждия.

„Живот без ограничения“ е разказът на Ник за това как успява да преодолее недъга си и да заживее един не просто самостоятелен, но пълноценен живот, като се превръща постепенно и в модел за подражание на всеки човек, преминаващ през труден етап от живота си. Ник се ръководи от максимата: „Наистина вярвам, че в живота ми няма ограничения” и насърчава всеки да гледа на живота си като на изпълнен с неизмерими възможности, които само чакат да бъдат уловени от ръцете ни.

Днес Ник е световноизвестен мотивационен презентатор и неговото основно послание към света е, че всеки от нас може да намери целта на живота си, независимо от трудностите. В книгата си „Живот без ограничения“ той предлага практически съвети за достигане на пълноценност и щастие чрез изграждане на вяра в околните, здрави връзки с близки и любими и придобиване на нови сили за предстоящото пътуване в живота.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара