Cover-Man „Ман“ е един подкупващо свеж и „апетитен“ роман, който ще остане в паметта ви заради езика, чувствеността и любовта към живота. Едно истинско екзотично откровение.

Творбата е дело на канадската писателка от виетнамски произход Ким Тхуи, чийто дебютен роман „Ру“ се радва на пет авторитетни награди.

Ман има три майки – едната я е родила, другата я е закърмила, третата я е отгледала: „С Мама не си приличаме. Тя е ниска, а аз съм висока. Тя е с матова кожа, а моята е като на френска кукла. Тя има дупка в прасеца, а аз  – в сърцето.“ Тъкмо третата, последната майка й намира съпруг – самотен виетнамски ресторантьор, който живее в Монреал. С времето привързаността към него отстъпва място на една деликатна, но жилава любов, от онези, дето те карат да се чувстваш откъснат от света, а в действителност изсмукват самотата ти.

Авторката Ким Тхуи е родена през 1968 г. в Сайгон, Южен Виетнам, откъдето емигрира с родителите си, когато е едва на 10 години. Завършва право в Монреал, работи като адвокат, практикува и други професии, преди да се посвети изцяло на писането.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара