Какво е изневяра? Трябва ли да има сексуален акт, за да има предателство?

Изневяра e преди всичко, когато не си верен на себе си. Ако лъжеш себе си, затваряш очите си  и не искаш да приемеш истината – това е изневяра. Много хора първо изневеряват на себе си и след това се чудят защо партньорът им изверява. Изневярата на другия винаги е следствие от собствената ни изневяра към самите себе си. И затова не винаги трябва да има сексуален акт. Просто бъди верен на себе си. И в момента, в който  започнеш да бъдеш верен на себе си, и партньорът ти ще започне да ти бъде верен.

kobilkina

Неизменна ли е изневярата? Всички ли го правят?

Ако сте верни на себе си, няма да се сблъсквате с изневери и предателства в живота си. Но ако не – винаги ще ги има. Освен това има значение от какво семейство произлизате. Ако в семейството ви има изневери, очакват ви три възможни сценария: или вие ще изневерявате на партньора си, или  ще бъдете любовница/любовник и вашият партньор ще изневяра на своята жена/мъж с вас, или ще привлечете партньор, който ще ви изневерява.  Освен това наистина съществуват тип хора, които не могат да бъдат моногамни.

Жените или мъжете изневеряват повече?

И двата пола. Зависи от силата на сексуалността и в какво семейство са пораснали.

Прощават ли повечето хора, или това остава рана завинаги?

Хората правят прекалено големи драми по повод на изневерите. Всичко се случва и никой не е безгрешен. Първото, което трябва да направите, след като разберете за изневяра, е да попитате себе си: Къде аз изневерявам на самия себе си? Какво аз не давам или давам по грешния начин на моя партньор? Какво трябва да научим от цялата ситуация? И как да израснем заедно? Това е важно, защото изневярата често ни бута да се развиваме, и то силно и бързо.

Как се преодолява?

Преодолява се с любов и приемане. Когато двамата седнете и анализирате какво искате наистина да се случи с вашата двойка. Когато можете да благодарите на третия човек, че се е появил в живота на вашата двойка, за да ви покаже, че имате проблеми и трудности. И когато сте готови да бъдете честни и искрени и да установите правила, които да са валидни точно за вашата двойка. Познавам двойки, които разбират, че просто не искат да бъдат моногамни, а при това обичат своя партньор и те просто обявяват отворен брак, но без да нараняват партньора. Лично аз мисля, че това е доста по-честен вариант.

Съществува ли любов и доверие след изневярата?

Разбира се, че съществува, ако партньорът няма прекалено голямо его. Защото при изневяра страда основно егото. Как така на мен, великата, ми изневериха?! Моля, свийте малко своето его и отворете сърцето си. Изневярата никога не е лесна ситуация – нито за този, който изневерява, нито за този, който научава, че са му изневерили. Но ако гледате през очите на сърцето и любовта и търсите разбиране и приемане, една изневяра може да качи връзката на коренно по-високо ниво.

Бъдети мъдри и верни към себе си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара