Много хора, които искат да отслабнат, са превърнали в ритуал чашата с лимонова вода сутрин. Лошата новина? Диетолозите твърдят, че водата няма да ви помогне магически да изхвърлите килограми. Всъщност нито една напитка не е панацея, що се отнася до отслабването (най-малкото пък диетичната кола). Но има някои питиета, които, заедно със здравословен начин на живот, мога да ускорят метаболизма и да възнаградят надеждите ви за по-тънка талия.

Кафе

Наречете го перфектната енергийна напитка на природата. Изследванията показват, че ако пиете 2-3 чаши кафе (шварц) преди тренировка, това ще ви подтикне да спортувате по-дълго и по-усилено, откокото ако отидете в салона без доза кофеин преди това. А по-здравата тренировка води до повече изгорени калории. Едно проучване гласи, че трениращите, които пият кафе преди спорт, могат да направят 20% повече повторения на пресата за крака. Важно е, разбира се, кафето да е черно или подсладено с малко стевия.

Вода

Заменете изстискания лимон с шепа лед. Студените напитки принуждават тялото ви да изразходва повече енергия, за да поддържа предпочитаната температура от 36,6 градуса по Целзий. Това означава, че приемането на три порции от ледена вода в един ден може да помогне на тялото ви да изгори до 100 допълнителни калории. Това прави минус 4,5 килограма на година.

Зелен чай

Не само, че зеленият чай е слабо калориен, той също така може да подпомогне изгарянето на мазнините и загубата на тегло. В едно проучване участниците, които пията по четири чаши зелен чай дневно в продължение на два месеца, губят допълнителни 6 килограма в сравнение с тези, които консумират само вода. Изследването е публикувано в списание Journal of the American College of Nutrition. Друг анализ от 2013 г. от European Journal of Nutrition установява, че редовните потребители на зелен чай тежат по-малко и имат по-тънка талия. Изберете прясно кипнал горещ чай, без добавки.

Източник: Women’s Health

Facebook Twitter Google+

0 Коментара