Българската премиера на документалния филм на HBO “Отвъд страниците на сп. “Ролинг стоун” е на 15 февруари. Никой няма по-ясен и изчерпателен поглед върху популярната култура през последните пет десетилетия от легендарното списание „Rolling Stone“, чиито редактори коментират и документират най-важните събития в САЩ.

Режисьори на лентата са носителят на “Оскар“ Алекс Гибни (“Начисто: Сциентология и затворът на вярата“ на HBO) и носителката на “Еми” Блеър Фостър („Джордж Харисън: Живот в материалния свят“ на HBO).

Документалният филм на HBO проследява в две части от по 110 минути най-значимите събития в американската музика, политика и поп култура от страниците на емблематичното списание на издателя Ян Уенър. Toва е първата медия, която осъзнава, че рокендролът е нещо много повече от поредната музикална мода и така успява да се превърне от наблюдател в катализатор на културни и политически процеси, които оформят и променят живота на няколко поколения.

Освен поглед зад кулисите на едно от най-влиятелните американски списания и пътешествие, пълно с музика и спиращи дъха фотографии, филмът включва изпълнения на живо от легенди като „Ролинг Стоунс“, Тина Търнър, Брус Спрингстийн, „Секс Пистълс“ и Джанис Джоплин.

Разказът за списанието надниква отвъд ключови за Щатите истории, сред които са президентските избори от 1972-ра година, отразени от легендата на американската журналистика Хънтър Томсън; емблематичното отвличане на милионерската дъщеря Пати Хърст, която се влюбва в похитителя си; уникалната връзка между Джон Ленън и списанието от 1967 до 1980 г. и последната снимка на Ленин за „Rolling Stone“, направена от Ани Лейбовиц, точно преди смъртта му.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара