Малко внимание обръщаме на зърната на гърдите си, извън сексуалната игра. А те са наистина изумителен орган на човешкото тяло и освен, че служат за хранене на бебетата и за удоволствие на майките, дават информация за здравословното състояние.

Woman_naked_breasts

1. Размерът се променя.

Размерът на зърната и на алвеолите варира при различните жени. Освен това размерът варира и при бременност, кърмене, възбуда, менструация или просто наддаване на тегло. Зърната могат да се разтеглят с няколко сантиметра без външен натиск.

2. Цветовете им са различни.

Цветовете на зърната варират от бледо розово, през червено до тъмно кафяво. Цветът зависи от етническия произход и цвета на кожата на цялото тяло. По време на бремеността цветът се променя и обикновено остава такъв и след раждането.

3. Доставят удоволствие

Зърната са силно ерогенна зона за жените и тяхната стимулация при някои дами е равна на стимулацията на клитора или вагината.

4. Съществуват дори оргазми.

Макар само при малък брой жени това да е възможно, учените казват, че съществуват оргазми само от стимулация на зърната.

5. Понякога зърната са три.

Не е рядко срещано мъже и жени да се родят с повече от две зърна, а има регистрирани случаи и на седем. Третото зърно остава като бенка и не се развива в млечна жлеза.

6. Приличат на кратери.

Вгледайте се внимателно в повърхността на алвиолите и зърната. Тя е неравна, на мест има подутини, често и окосмяване дори при жените. Малките пъпчици в края на алвеолата всъщност омазняват и овлажняват зърното.

7. Но понякога неравностите са лоша новина.

Рядка форма на рак на гърдата може да се изяви като червеникави неравности или обрив по зърното или алвеолата.

8. Не обичат фитнес.

Фитнесът, бягането и всяка физическа активност са полезни за тялото ви, но зърната често се нараняват от интензивното търкани в спортния сутиен.

9. Децата болят.

Болка, парене, възпаления и дори кървене могат да се случат със зърната ви, ако бъдат атакувани от лакомо и гладно бебе и то по няколко пъти в денонощието.

10. Мляко при поискване.

При доста кърмещи майки само плачът на гладното им бебе е достатъчен, за да стимулира отделянето на мляко от гърдата.

11. Какво друго тече от зърното?

Ако не кърмите и зърното ви сълзи при стискане, това може да е невинен секрет, но ако от него тече белезникава течност или кръв, без натиск, това може да е и сигнал за сериозен здравословен проблем и незабавно се консултирайте с лекар.

Източник: Women’s Health

Facebook Twitter Google+

0 Коментара