Колкото и грижи да полагаме за себе си, все се е случвало да се събудим с подути клепачи или с торбички под очите. Особено в активните на празници месеци. Освен неизбежен резултат от недоспиването и прекаляването с храна и напитки обаче подпухналото лице може да бъде и сигнал за проблем с бъбреците. И макар че съвременната медицина е в състояние да държи под контрол повечето бъбречни заболявания, факт е, че те се отразяват зле на лицето.

makeup-64172_960_720

Най-голямата беда при болни бъбреци са отоците. Задържането на течности пречи на цялото тяло, но най-лошо влияе на лицето – тъканите постепенно се „разтягат“ и губят еластичността си. Бръчките се задълбочават и трудно и трудно се поддават на терапия.

Още един проблем неизменно съпътства страдащите от болни бъбреци – нездравият, землист тен на лицето. Затова за кожата на лицето са необходими малко по-специални грижи. Няколко полезни съвета и правилно подбрани козметични процедури ще ви помогнат да изглеждате добре.

Терапия с траен ефект

Лимфодренажните процедури, които се предлагат в добрите козметични салони, са много полезни при отоци на лицето. Те стимулират движението на течности по лимфните канали и в същото време подобряват притока на полезни вещества към епидермалния слой на кожата. Тази терапия ще възстанови и стабилизира тонуса на кожата. Лимфодренажът се прави 2-3 пъти на седмица. Пълният курс е 10 процедури.

Лимфодренажът с хомеопатия е с най-добър ефект при този тип дефекти. Продуктите на хомеопатична основа влияят на енергийните процеси в кожата и осигуряват пълноценно изчистване на токсините. Те подобряват клетъчното дишане и хранене, обогатяват с кислород. За да има ефект, трябва да се прави по 1 процедура седмично с тях, а пълният курс е 10 сеанса.

Йонофорезата с витамини и антиоксиданти

също е добър начин да постигнете свеж тен. Комбинирана с маски на водораслова основа, дава изключително добър резултат. Освен това процедурата има и лифтинг ефект, тъй като успешно заглажда леките бръчици. Пълната програма включва 10 посещения, разпределени по 2-3 седмично.

Спешна помощ вкъщи

Ледът е най-популярното домашно средство срещу подути очи. Малцина обаче знаят, че още по-добре е да се редува студеното с топло, което провокира кръвоносните съдове и осъществява ефекта на масаж. Ако сутрин се събуждате подпухнали, обтривайте клепачите и областта около очите с кубче лед или прилагайте редуващи обливания с топла и студена вода.

Може да прибирате отоците и със специална маска, изработена като очила. Маската се пълни с вода и трябва да престои поне 15 минути във фризер. След това се държи на очите около 5-6 минути.

Бърз ефект се получава и ако наложите отеклите клепачи с кашичка от настъргани сурови картофи или охладени пакетчета чай от лайка или мащерка.

Пълната програма в домашни условия за свеж поглед обаче се състои от пет задължителни стъпки. За нея ще ви трябва лимфодренажен продукт на хомеопатична основа, защитен гел, специална маска за клепачи и препарат за сваляне на грим.

Програма за бистър поглед

  • Почистете лицето с продукта за сваляне на грим.
  • Направете лек масаж на лицето с лимфодренажния продукт.
  • При силен оток сложете „ледена“, чаена или картофена маска.
  • Нанесете тоник за клепачи.
  • Преди грима нанесете защитен гел с противооточно действие.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара