Рецепта от кулинарно училище Amuse Bouche 

Привърженици сме на сезонното хранене, по възможност със сезонни продукти. Е, май е изключително богат на всякакви зеленолистни растения, пресен лук, чесън, левурда, коприва и др, както и на ягоди. С малко повече усилие можете да ги намерите в български вариант, най-вече по пазарите и специализираните магазини за плодове и зеленчуци. Ще разпознаете лесно българската ягода по неперфектната и леко смачкана форма. Разнообразете менюто, като вкарате този ароматен плод не само в десертите, ами и в солените ястия. Ягодите са от семейството на доматите и според някой хора могат да се комбинират чудесно с тях. При това не само в суров вариант, нарязани и просто поставени заедно в чинията, ами под формата на доматени сосове, в които част от доматите са заменени с ягодите. Ако ви стиска – опитайте, ще се изненадате от резултата. Или пък солено ягодово гаспачо.

Ние ви предлагаме да опитате ягодите под формата на салата със спанак и синьо сирене.

16011 - April Recipes-027

Продукти:

бейби спанак – 100 г

ягоди – 200 г

червен лук – 60 г

орехи – 80 г

синьо сирене – 100 г

мед – 2 ч.л.

горчица – 2 ч.л.

сол, черен пипер – на вкус

бял оцет – 50 мл

зехтин – 50 мл

Приготвяне:

  • Направете дресинга за салатата: вземете малко чисто бурканче и сипете в него меда, горчицата, сол и пипер на вкус, оцета и зехтина. Затворете бурканчето плътно с капачката и раздрусайте, докато дресингът стане хомогенен. Оставете настрана за момента.
  • Измийте и подсушете спанака с помощта на центрофуга за зеленолистни зеленчуци. Прехвърлете го в голяма купа и овкусете с дресинга. Разбъркайте добре с ръце.
  • Подредете овкусения спанак в широка, голяма чиния. Отгоре подредете ягоди, нарязани на шайби, ситно нарязан червен лук, натрошени орехи и синьо сирене. Сервирайте.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара