Изворът на всички наши достойнства и всички беди е един и същ – вътрешната енергия. Този философски поглед върху живота е основата на древнокитайската медицина. Според нея човекът е проводник на време и енергия, а лечението – въздействие върху каналите за движение на енергията.

china

Малко е сложно, но китайците са си такива – започват отдалече, но накрая удрят право в целта. В този случай целта е здравето, дълголетието, жизнеността, а средството, правилно и общодостъпно – секс.

Тайните залежи

Всеки идва на този свят с определени запаси от вътрешна енергия „цзин“, разпределена във всички вътрешни органи, проповядват китайските лечители. С годините ние изразходваме все повече и произвеждаме все по-малко „цзин“. Затова боледуваме, стареем и умираме. Стресът и всички неприятности крадат допълнително от енергията ни, а злобата, гневът и завистта буквално я изпиват. Но положението не е толкова отчайващо. Във всеки от нас е скрито по едно тайно находище с ценни залежи от висококачествен „цзин“ – половите жлези. Сексуалната възбуда е достатъчна да отключи това находище и да подсили производството на жизнена енергия.

А ако знаете и подходящите пози, чрез които тя да достигне до всички органи и дори да ги лекува – животът отново е пред вас!

Зареждане догоре

За мнозина най-стандартната поза – мисионерската, е скучна. Китайците обаче много я уважават. Според учението на древнокитайския философ Дао Де Дзъ най-добрият начин партньорите взаимно да се заредят изцяло с енергия е интимната, плътна прегръдка лице в лице с нежни целувки. Даоистките мъдреци препоръчват в тази поза мъжът три пъти дневно да прониква дълбоко „в сърцето на дамата“ с девет плавни движения и едва след това да преминава към широкия арсенал от други положения.

Дълбоко лично

Позицията „жената отгоре“ помага за избавяне от болезнена менструация и облекчава предменструалния синдром. Затова китайските мъдреци препоръчват да се практикува през втората половина от дните преди цикъл. Тази поза е полезна и за мъжа, който, лежейки пасивно, получава много живителна енергия – отлична профилактика срещу застой на кръвта и тромбоза.

Укроти кръвта!

За предотвратяване на проблеми с разширени вени и високо кръвно налагане помага на пръв поглед акробатичната, но всъщност далеч не толкова сложна странична поза, при която дамата лежи на десния си хълбок с лице към партньора, прегръщайки го през раменете и максимално изпънала назад десен крак. Левият се намества под бедрото на партньора.

Крехко, изящно

Другата разновидност на страничната позиция – на левия хълбок, с изнесен назад ляв крак и изпънат десен, се препоръчва при ставни заболявания и ускорява зарастването на счупени кости. Съвременните последователи на даоизма дори смятат, че сексът в тази поза стимулира костния мозък и предпазва от рак на кръвта.

Висша математика

Повишаването на жизнения тонус, изплуването от депресия или меланхолия е поверено на една сравнително сложна поза. При нея партньорката седи върху раздалечените си колене и бавно накланя гръб назад. За да не превърне удоволствието в травма, тя трябва да подсигури гърба си с няколко възглавници. Партньорът не бива да се отпуска с цяло тяло върху нея, затова трябва да се подпира на ръце. За подсилване на целебния ефект в тази позиция мъжът трябва да извърши девет и кратно на девет число движения в жената.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара