В месеца, в който много хора се опитват да подготвят най-романтичния ден за половинката си, да изберат подарък, да напишат картичка и да резервират перфектния ресторант, Huawei реши да попита хората какво всъщност биха искали за празника. Изненадващо или не, традиционният сценарий „вечеря с кино“ отстъпва на по-нетрадиционни споделени активности.

Традицията да се празнува деня на Свети Валентин може да се проследи назад чак до 269 година, когато деня на светеца се е отбелязвал с голямо пиршество. През 18-и век се оформя традицията да се подаряват цветя, сладкиши и да се изпращат картички. След още около 200 години обичаите се променят и вече както съществуващите двойки, така и хората, които искат да инициират среща, започват да търсят начини да създадат запомнящи се преживявания от този ден.

Почти 2/3 са отегчениот традиционните срещи

Новото проучване на Huawei, което обхваща над 2500 души, показва, че традициите на този празник продължават да се променят.  Почти 2/3 от запитаните, или 64%, се припознават в твърдението, че са „отегчени от традиционните срещи и търсят по-вълнуващи преживявания“ със своя партньор или човека, с когото излизат. Тенденцията е особено засилена при по-младите хора, където 71% от участниците на възраст 26-35 години заявяват, че традиционните срещи са им омръзнали.

Вместо цветя и шоколади, отидете заедно в спортна зала, тематичен парк, а защо не и скално катерене  

Запитани как си представят идеалната среща, 69% от участниците в проучването споделят, че предпочитат споделено преживяване пред традиционната среща, като например някаква активност на открито, уъркшоп за ново умение, или нещо друго, което могат да правят заедно. Над 2/3, 67%, споделят, че вече са изпробвали по-креативни активности, като курс по готварство, ‘escape room”, театър, или посещение в тематичен парк. Близо ¾, 73% споделят, че са пробвали спортни активности за среща с партньор, например да се разходят заедно в планина, да посетят фитнес, и дори да се пробват в скално катерене.

Споделените преживявания сближават двойките

Промяната в начините за запознанство се дължи на желанието на двойките и партньорите да създадат трайни спомени чрез споделени и нови преживявания, които мнозина вярват, че ще ги сближат. Девет от 10 анкетирани (88%) казват, че са съгласни, че споделените моменти ги сближават с партньора им, а 76% споделят, че биха предпочели среща, на която могат да научат или изживеят нещо ново.

Повече активни срещи през 2023 – само ако двойките имат план

В бъдеще по-голямата част от двойките (91%) планират по-активни срещи и креативни споделени преживявания с партньорите си. Това важи както за онези, които вече са опитали това и искат да осъществят повече такива през следващите 12 месеца, така и за тези, които все още не са се отклонили от по-традиционните запознанства и срещи.

Осем от десет (84%) анкетирани споделят, че планират да опитат нови дейности през следващите 12 месеца. По-конкретно, пътуванията са за предпочитане при 77%, започването на ново хоби е популярно сред половината от двойките, а фотографията е най-добрият избор при 42%. Спортът е третият най-популярен избор, като над една трета (36%) планират да спортуват заедно през 2023 г.

Въпреки това, двойките може да имат проблеми в избора си кои дейности да извършват заедно. Повечето жени предпочитат да пътуват – 81% (73% от мъжете), докато мъжете са по-запалени по спорта – 43% срещу 29% от жените. За щастие, фотографията като ново хоби, е предпочитано при 42% от анкетираните жени и 41% от мъжете – което означава, че с каквото и да се заемат двойките, те със сигурност ще споделят любовта си към фотографията.

Създайте и заснемете романтични моменти и спомени

С проучването Huawei цели да покаже как се развиват съвременните запознанства и как технологията може да помогне на двойките да създават, улавят и изживяват отново романтичните моменти, които остават за цял живот. То показа също, че за влюбените двойки фотографията като ново хоби представлява интерес, тъй като много от тях вече улавят романтични моменти със снимки и видеоклипове; Заедно двойките могат да заснемат най-добрите снимки и видеоклипове с HUAWEI Mate 50 Pro, да следят дейностите си с HUAWEI WATCH GT 3 Pro и когато искат да се отпуснат с музика, аудио книги или подкасти в самолета , влак, плаж или край басейна, HUAWEI FreeBuds Pro 2 или най-новите Huawei FreeBuds 5i могат да бъде перфектната опция.

Снимайте празника и нещата, които обичате, и спечелете Mate 50 Pro

Huawei България припомня, че през целия месец февруари можете да се включите и в локалната ицициатива за споделяне на снимки на любимите ви хора, животни, предмети, преживавания и изобщо всичко, което е породило любов у вас, като споделите снимката в своя Facebook или Instagram профил с хаштаг #SpreadTheLoveForMate50. Това ви дава шанс да спечелите уникалната версия с кожен оранжев гръб, Kunlun стъкло на дисплея, и 512GB памет. Повече информация може да намерите тук: https://bit.ly/ValentinesTerms2023

Facebook Twitter Google+

0 Коментара