Заради разнообразието, което предлагаме в Dias Flooring, направихме тази статия, която обединява различните модели подови настилки, които предлагаме в смисъла на различен дизайн, но същото отлично качество.

Когато става въпрос за подова настилка, има много възможности за избор. Не липсват различни видове подови настилки – от твърда дървесина до килими и плочки. Ето част от най-популярните видове подови настилки, които да имате предвид, когато вземате решения за подобряване на дома си.

Изборът на оптималния вид подова настилка за вашето жилище се определя от финансовите ви възможности, навиците и индивидуалните ви предпочитания. Всеки вид подова настилка предлага своите предимства, а установяването на най-подходящия зависи от функциите на помещението и неговото местоположение. Подът е най-голямата площ в жилището.

Подови настилки от твърда дървесина

Подовите настилки от твърда дървесина са вид подови настилки, които се произвеждат от дървета като клен, дъб и орех. Твърдата дървесина е известна със своята красота и издръжливост, а това я прави популярен избор за много собственици на жилища. Тя може да се предлага в различни цветове и стилове, което позволява на всеки дом да има свой собствен уникален вид. Дървеният паркет също така е сравнително лесен за почистване и поддръжка, което го прави чудесна дългосрочна инвестиция.

Въпреки че подовата настилка от твърда дървесина може да бъде доста скъпа, е възможно да се запази нейният блясък с малко редовна поддръжка.  Тя има потенциала за многократното обновяване, издръжливи са и надеждни, имате варианти за избор. Сред негативите е надраскването при повишен трафик, подуването при влага и др.

Ламинирани подове

Ламинираните подове са идеален избор за собствениците на жилища, които искат да добавят нов слой стил и изтънченост в дома си. Този материал за подова настилка е лесен за инсталиране, рентабилен и изключително издръжлив, което го прави чудесен вариант за всяко домакинство. Ламинираният паркет може да осигури непреходен външен вид, който със сигурност ще издържи години наред.

За собствениците на жилища, които търсят икономичен вариант на подова настилка, вместо килим, това е добро предложение, защото няма да наруши бюджета, като твърда дървесина или плочки. Основата на ламинирания паркет е от дървесни частици,   под прозрачно пластмасово покритие има дърво или плочки. Този вид подова настилка е лесна за инсталиране, изисква минимални усилия за поддръжка, не се поврежда лесно от драскотини.

Относно негативите, имитацията на дървесина може да е ефектна, но материята е далеч от дървен материал. Също е податлива на влага и понякога издава кух звук на стъпване.

Подове от винил

Виниловите настилки стават все по-популярни през последните години благодарение на своята издръжливост и достъпност. Този вид подова настилка може да придаде непреходен и стилен вид на всяка стая в дома ви. Освен това е лесен за почистване, което го прави чудесен избор за заети домакинства.

Виниловите подови настилки се срещат в разновидности на дъски, плочки и листове и са изработени от пластмаса. Устойчивостта му на увреждане от вода е забележителна – той няма да претърпи никакви лоши последици, дори когато е изложен на влага за продължително време.

Положителните аспекти са свързани с възможност за инсталация и във влажни помещения: кухните, баните, пералните и мазетата са чудесни места за този продукт. Той е дълготраен и здрав. Устойчив е на вода и светлина. Има множество дизайни, от които да избирате.

Керамични плочки и гранитогрес

Пословично е използването на керамиката и гранитогреса особено в кухни и бани. Обаче хората предпочитат тази традиция за тераси, за антре и коридори, просто защото в керамиката има нещо уютно и красиво. Дизайните са безкрайни, а качеството варира според моделите и марките, които избирате.

little child playing with golden retriever dog and sister with laptop sitting at table at home

Основните предимства на тази опция са следните: устойчивост на вода; създадени са, за да издържат; притежават голяма здравина и издръжливост. Недостатъците са свързани със скъпия материал, хлъзгавата повърхност (търсете антислип модели, ако са за зони с трафик, както и за банята, и кухнята).

Подове, изградени от камък

Гранитът, мраморът, травертинът и пясъчникът се класифицират като естествен камък, който е предпочитан вариант за подова настилка в интериора и екстериора. Подобно на керамиката и порцелана, той е изключително устойчив и непроницаем за вода. Тези модели обаче са доста скъпи и изискват сериозна поддръжка в внимание.

Начало

Facebook Twitter Google+

0 Коментара