Значението на извършените дейности за поддържане на стабилността на жилището не може да бъде надценено. При спад в икономиката на собствениците на жилища може да им се наложи да бъдат особено внимателни по отношение на средствата, които изразходват за ремонт.

Ако имате възможност, трябва да знаете, че е важно да се съсредоточите върху ремонти, които ще запазят стойността на жилището ви. Това включва поправка на покриви, укрепване на основи и отстраняване или подмяна на неизправни печки.

По принцип не очаквайте проверката на жилището ви да бъде провалена заради непривлекателни плочки в кухнята или липса на биде в банята. По-скоро проблеми като остарял покрив, компрометирана структура на къщата и признаци на наводнение в мазето ще бъдат основните причини, за да направите ремонта. Тези проблеми могат да причинят сериозни щети на къщата, поради което трябва да се обръща изключително внимание.

Ремонти на покриви

Не отлагайте грижите за покрива, докато не се появят сериозни повреди от течове. За да предотвратите това, не забравяйте да проверите тавана си за признаци на проникване на вода. Освен това от време на време се качвайте на покрива, за да оцените състоянието на керемидите. Ако забележите парчета от керемиди в улуците или разпръснати в двора, това е знак за проблеми.

В много случаи не е задължително покривът, който тече, да бъде подменен. Вместо това често можете да отстраните проблема, като измажете мястото около комина, извършите поддръжка на улуците или отделите време за отстраняване на листата, които може да са се натрупали в улуците.

Проблеми с основите

На места с голямо движение на земната маса, проблемите с основите могат да бъдат сериозни и да доведат до отслабване на жилището. Ако стените ви се напукват, вратите и прозорците не се затварят, а подовете и таваните са провиснали, това са индикатори за потенциални проблеми с основите. Ремонтът на основите може да бъде скъп, но ако не го направите, разходите могат да бъдат много по-големи.

Съществено важно е да запомните: За човек без специализирани познания не е лесно да разбере дали ремонтът на основите е извършен точно. Преди да наемете изпълнител, общувайте с предишни клиенти. Ако работата е сложна, може да е от полза да наемете независим специалист по основи, който да провери работата след нейното приключване.

Стените от външната страна на дома ви също се нуждаят от защита. Боята и сайдингът действат като щит, предпазващ от вода и други атмосферни влияния, като същевременно запазват структурната цялост на сградата.

Преди да продадат къщата си, предприемачите често я боядисват, за да повишат нейната привлекателност. Въпреки че боядисването може да се отложи за кратко, то не трябва да се отлага твърде дълго.

Бъдете предпазливи към бояджии, които представят много по-ниска оферта от останалите. Квалифицираните бояджии обикновено прекарват доста време в шлайфане, кърпене и нанасяне на грунд, преди да нанесат новата боя. Ако е необходимо, боядисването може да бъде проект „Направи си сам“, въпреки че е изключително трудоемко, когато се извършва правилно.

Други неотложни ремонти или намеси в жилищата

По-трудно е да се вземе решение кога да се замени една работеща, но ненадеждна или неефективна отоплителна или климатична система. Възможно е да получите по-добри цени, ако поръчате работата да бъде извършена през пролетта или есента, тъй като това са по-бавни периоди за доставчиците на услуги за отопление и климатизация.

Последиците от изменението на климата стават все по-забележими с всеки изминал ден. Ясно е, че глобалното затопляне оказва редица въздействия върху околната среда, като повишаване на температурите и морското равнище, засилване на екстремните метеорологични явления и вредно въздействие върху екосистемите. Тези промени се усещат по целия свят, като някои региони са по-силно засегнати от други. В този смисъл е добре да си осигурите добра топло и хидроизолация на жилището, за да не отделяте много разходи за отопление или охлаждане.

В Диас Билд разполагаме с екип от опитни майстори, които могат да реагират на спешни и неотложни ремонти; редом с това извършваме цялостни и частични ремонти в апартаменти, така че можете да се свържете с нас. Ние работим по строго определен план, за да може всеки един проект да бъде изпълнен професионално, качествено и в срок

Facebook Twitter Google+

0 Коментара