Важно е да сте наясно с необходимостта от хидроизолация на покрива. Познаването на основите на този процес може да ви помогне да се уверите, че покривът ви е добре защитен от природните стихии. Отделянето на време за проучване и разбиране на процеса може да помогне да се гарантира, че покривът ви е безопасен и сигурен. От съществено значение е при нужда от хидроизолация на покрива да изберете фирма, която разполага с подходящите материали и техника, за да гарантира, че покривът ви е правилно хидроизолиран.

Силните дъждове могат да доведат до натрупване на голямо количество влага върху покрива на вашата търговска сграда. Това може да доведе до появата на пукнатини, през които да проникне вода, и да предизвика потенциални проблеми като появата на мухъл и плесен и гниене на дървени елементи. За да избегнете това, е необходимо да хидроизолирате покрива си.

Вместо да влагате средства и време в подмяна на целия покрив можете да използвате водоустойчиво покритие, за да не допускате водата в сградата. Използвайте това ръководство за покриви и хидроизолации, за да държите влагата далеч от търговския покрив и всичко, което го обхваща. А защо може и след това покривът да свети – просто защото има съвременни модели хидроизолационни продукти, които добавят и естетика към покрива, разбира се това зависи много и от вида покрив.

Аспекти при решение за хидроизолация на покрива

При избора на хидроизолационни мембрани за покрив на жилищна или търговска сграда има няколко разновидности, които трябва да се вземат предвид. За да сте сигурни, че сте избрали най-подходящия вариант за вашите нужди, разгледайте следните характеристики.

Не забравяйте да проверите материала на съществуващото покритие на вашия покрив, за да избегнете ненужни разходи. Майсторите ще направят оглед на вида покрив и покритие, което има преди ремонта. Тогава те ще изберат най-подходящия вид хидроизолация за дадения обект – при повече възможности за избор, те ще изброят на собствениците всеки вариант. А с какво се характеризират най-общо хидроизолационните продукти:

Устойчивост на увреждане от слънчева светлина: Ако няма дървета, хидроизолацията трябва да има способността да бъде устойчива на ултравиолетови (UV) лъчи, в противен случай тя ще отслабне, когато слънцето огрява покрива.

Разширяване: Хидроизолацията трябва да имат способността да се разширява, за да поеме всички възможни движения, особено при високи или стоманени сгради, и да покрие всички разклонения, които могат да се появят с течение на времето в бетона. Степента на удължаване се оценява в проценти. Това е приоритет на специалистите да решат и за вашата сграда.

Дихателна способност: Хидроизолацията трябва да бъде непропусклива за вода, но да позволява на парите да излизат, за да се предотврати задържането на вода в сградата. Майсторите намират различни решения според вида продукт, за да осигурява на покрива да “диша”.

Устойчивост: Дори материалът да има висока степен на удължаване, той все пак може да бъде разкъсан от значителна сила. Хидроизолацията трябва да бъде достатъчно здрава, за да се справи със силен вятър и дъжд.

Издръжливост на износване: Освен на разкъсване от сила, материалът трябва да може да издържа и на ежедневно износване, например при падане на тежки предмети върху него по време на строителството.

Химическа стабилност: Хидроизолацията трябва да може да издържа на всякакви химикали от близките промишлени зони и на отломки, които могат да паднат. Ако мембраната не е химически стабилна, тя може да се разруши при контакт с почвата и строителните материали.

хидроизолация на покрив

Какъв е естетическият ефект от нова хидроизолация?

Има някои хидроизолации, които не си личат при поставянето, те са под най-горния слой на покрива и тихо си вършат своята работа. Има обаче и хидроизолации, които остават като горен слой. Има битумни керемиди, които заедно с хидроизолационната част създават един визуално впечатляващ покрив.

хидроизолация на покрив

Не е задължително винаги да ви трябва ремонт на покрива, за да се постави нова хидроизолация. Когато строите нова сграда, можете предварително да помислите как искате да изглежда покрива и каква хидроизолация ще изберете за него. Така ще знаете, че ще получихте краен резултат с УАУ-ефект, който ще бъде подсигурен и хидроизолационно.

https://hydrostop.bg/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара