Подредбата на дневното пространство често е „завъртяна” около телевизора. Мястото му трябва да е съобразено с няколко основни фактора: екранът да не се намира срещу прозорец, заради ярката дневна светлина, която се отразява директно в него; да бъде  съобразено оптималното разстояние между телевизора и местата за сядане, за да не се изморяват очите. От значение е и височината, на която е поставен – независимо дали е закачен на стената или върху шкаф или модул,  важно е да е на височината на очите на седнал човек.

Около телевизора обикновено се оформя специфичен кът, в който се интегрират различни мултимедийни технологични опции и връзки. Затова е важно да има възможност за скриване на окабеляването и допълнителните устройства, за да се осигури необходимото място и достъп като се запази изчистената визия на пространството.

ТВ- кътът днес се оформя с комбинация от различни модулни конфигурации от шкафове, рафтове, лавици.  Дизайнът на новите мебели е лек, опростен и не натоварва пространсвото, а в някои решения екранът изцяло се скрива от падащи или плъзгащи се модули. Мобилните шкафове и поставки за телевизор дават възможност за видимост от различни точки в помещението. Фирмите предлагат разнообразин решения, с които този кът се превръща в уютно пространство за релакс и почивка.

От сп. „Наш дом“

0 Коментара