Станислав Илиев-Финдо е от онези изчезващи мохикани с носталгия по ценностите на отминалото време. Здравото му тяло е в абсолютен синхрон със  симпатична зрялост, одухотвореност и емоция. И едно рядко желание и талант да провокира другите да се „подобряват“ всеки ден, да се опитват да бъдат по-съвършени от вчера. Финдо е фитнес инструктор и бивш състезател по гребане. Участвал е в няколко реалити формата – „Сървайвър II: Експедиция Робинзон“, в „Сървайвър Камбоджа“, „Биг Брадър Ол Старс“.

Национален Парк Пирин

Има своя собствена програма „Подобри себе си“, с която си е поставил амбицията да изгради здравословни навици у младите, да им организира запомнящи се зареждащи събития, като да ги предизвика да бъдат по-добри,  по-силни и красиви.

Финдо

„Любовта ми към екстремното и различното ме вдъхнови за тази програма. Идеята е да направим нещо добро за телата си, за да са изпълнени и душите ни. Правим преходи на минусови температури в планината, нощуваме на палатки под открито небе в снега. Просто се пробваме. Ние или природата! Тя ни обича и ни топли със своята красота. А дали е опасно?! Спомените са винаги опасни, за да се помнят.

И защото не исках да оставя спомена от преживяното в „Сървайвър“ да избледнее, в рамките на програмата „Подобри себе си“ тази година вече за шести път организирам екстремното състезание „Последният оцелял“, което много наподобява и е по правилата на „Сървайвър“.

Връх Мусала

Ще се проведе в три дни на 20 май, наситено е с игри и с оскъдна храна, за която участниците трябва да се преборят. Тази година ще се включват около 20 човека, повечето от които са били участници в „Сървайвър“. Като цяло хората не се съгласяват лесно да излязат от зоната си на комфорт и да напуснат града, за да отидат на напълно непознато място.

С дъщеря си

Всички участници ще бъдат откарани до мястото на състезанието със завързани очи, за да е пълна изненадата. Ще останат без телефони, съответно и без интернет, само с дрехите, с които са дошли. Първия ден ще бъдат разделени по отбори, а останалите два дни всеки ще се състезава за себе си. Ще има игри за храна и за гласове, като накрая всички ще гласуват за един победител. Но всъщност всички участвали ще са победители, защото са приели предизвикателството да се откъснат от собствената си среда и да заживеят, дори и за три дни, под звездите.“

Водопади Кокаляне

Според Финдо в днешно време последните оцелели истински хора са малцина.  За съжаление в модерното общество думите нищо не означават, хората не се колебаят да си  казват „обичам те“, без изобщо да ги има чувствата, а приятелството отдавна е забравена категория. По негово мнение оцелелите истински хора, които трябва да пазим и от които да се учим, са тези с ценности като достойнство и чест, с позиция. Хора, които държат на думата си, имат истинските чувства и емоции, лицемерието им е нетипично и неразбираемо. Хора, загрижени за околния свят, надскочили себе си и успяващи да намират радост и мотивация в различното.

Връх Зъбчето Белмекен

„Не участвам в състезания тип „фаст фууд“, защото според мен това е като намаление в мол. Всички отиват, защото всички отиват. След това 3 снимки във Фейсбук и малко кал. И се редиш за това на опашка и разбираш, че не е никакво предизвикателство. Или поне за мен не е, затова направих „Подобри себе си“ и „Последният оцелял“, където наистина се изправяш пред дивото и опасното. Щастлив съм, че мога да правя това, което обичам, и да съм близо до природата. Радвам се, че дъщеря ми, която е на 11 г., идва с мен, спортува и има здравословните навици, които в днешно време е доста трудно да се изградят. Но това е ген, ген да избираш полезното за себе си.“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара