Не го правим често, но когато седнем на земята, дори в собствения си дом, веднага се усещаме по-спокойни и освободени. Сменяме перспективата,  преставаме да бъдем сериозни и си припомняме детството.

3pod(1)
Различни модули за сядане в комбинация с килими, изработени от един и същ плат. Дизайн Patricia Urquiola. От “Склада”.

На земята може да четем, да гледаме телевизия, дори да си направим „пикник”. Ниският кът може да бъде в дневната, близо до телевизора, пред камината, в детската стая… За него не са необходими много елементи-  килим, табуретка или пуф и малка помощна масичка са напълно достатъчни.

1pod
Килим и меки табуретки, колекция Glaoui, дизайнер Sandra Figuerola за Gan. От “Склада”.

Оформянето на такава релакс зона  предполага използването на меки  материи и топли, пастелни, приглушени цветове. Ако пък си представяме това място като акцент в интериора, може да изберем разноцветен килим с ярки цветове, като в този случай е добре останалите елементи да са по-неутрални.

4pod
Голям пуф Blues от Calia Italia. Пълнеж от полиуретанова пяна. Възможност за избор между текстилна или микрофибърна дамаска. От Alema Design. Килим 100% вълна, модел Carre, колекция Estella, производител Brink & Campman. Цена 298 лв./кв.м. От Domko.

Разбира се, необходимо е да съобразим цветовата гама на ниския кът с тази на цялото помещение. Някои фирми имат цялостна визия за зоната за релакс и създават елементи в пълна симбиоза: килимът и табуретките са от един и същи плат, съчетават се перфектно и създават приятна елегантна атмосфера.

2pod
Обемен модул Flying Carpet с неправилна форма за спане, гледане на телевизия или игра. Дизайн Ana Mir и Emili Padros за Nanimarquina. От “Склада”. Чувал за сядане Jamie. Цена 199 лв. От Como.

Интересен продукт  са обемните модули, които самостоятелно или в комбинация с  други елементи създават изключително интересен, неравен терен с асоциация за планински релеф или дюни. Други фирми предлагат по-стандартни модули, които могат да се комбинират по различен начин за оформяне на оригинални решения.

 

 

5pod
Табуретка Kelim Pop Grey. Цена 270 лв. От Kare. Маса за кафе Wire Black. Цена 530 лв. От Kare. Килим, модел Lappljung Ruta. Цена 99 лв. От IKEA. Табуретка Pepita. Цена 166 лв. От Kare.
8pod
Маса за кафе Micado Colore. Цена 845 лв. От Kare.

 

 

от сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара