Дестини Чукуниере от Малта е големият победител в тазгодишното издание на Детската Евровизия 2015. Нейната песен „Not My Soul“ се класира на първо място, събирайки 185 точки. Това е най-големият сбор от точки, който някога е получаван в конкурса.

Winers` Press conference

МИКА от Армения зае втора позиция със 176 точки за песента „Love“. На трето място е Лина Кудузович от Словения, чиято песен „First Love“получи 112 точки.

Gabi&Ivan

Българските представители Габи и Иван се класираха на девето място с 62 точки.

Destiny&Viara Ankova

Въпреки крехката си възраст, Дестини Чукуниере вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на ‘Singer Stage International Festival’. Тя представи Малта в Санремо за международния Голям финал в театър „Аристън“ през май 2013 г., където триумфира с голямата награда на петото издание на конкурса.

Destiny Chukuunyere

През септември 2014 г. Дестини участва в „Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior“ с първата си оригинална песен ‘Festa T’Ilwien’, която е написана от Emil Calleja Bayliss по композиция на Mark Spiteri Lucas. На този конкурс заема трето място.

Участието ѝ в ‘Asterix Original Song Festival’ е друг успех, след като тя триумфира с авторската си песен ‘Live & Let Live’, отново писана от Emil Calleja Bayliss и композирана от Mark Spiteri Lucas.

След това Дестини се явява на кастинг за „Next Generation“ по Sky Italia. Тя достига до финалите, което ѝ позволява да пее на концерт във Верона.

Да представи Малта на Детската Евровизия винаги е било нещо, към което Дестини се е стремяла. През юли тя е един от двайсетте финалисти в малтийската селекция и така печели правото да представи страната в София.

Destiny Chukuunyere_1

Дестини намира вдъхновение в много артисти, но Бионсе и Арета Франклин са тези, които запалват тръпката й към музиката. Нейното мото е: „Никога не се предавай в живота и винаги преследвай мечтата си, независимо от обстоятелствата“. За Дестини, Детската Евровизия е важно стъпало в бъдещата й музикална кариера и това изживяване със сигурност ще обогати личността и певческите ѝ способности.

Winners

Михаел Варосян – МИКА,

е на 12 години. В момента учи музика и вокално майсторство и се е посветил изцяло на това изкуство. МИКА има сериозен сценичен опит – участвал е на много международни конкурси, от които се е връщал с призови места. През 2012-а година участва в националната селекция за международния фестивал „Нова вълна“, а миналата година влиза в топ 3 на друг престижен детски конкурс – „Славянски базар“. МИКА е с прекрасни спомени от България, тъй като през 2013-а година участва във фестивала „Златни искри“ във Варна. От него той печели три награди – второ място за изпълнение, трето място за певческо представяне и специалната нагарада за най-атрактивен участник.

Лина Кудузович

Дванадесетгодишната Лина Кудузович е добре позната в Словения от 2010 г., когато на седемгодишна възраст става най-младият победител до момента в първия сезон на „Словения търси талант“. Година по-късно, тя издава първото си CD. След няколко години в Швейцария и усилена работа върху музикалното си образование, Лина влиза в музикалното шоу „Най-големите швейцарски таланти“. С представянето си печели членовете на журито и достига до финала.

Лина обича да пише песни не по-малко, отколкото да ги изпълнява. През изминалото  лято се присъединява към словенските представители на Евровизия 2015, музикалното дуо Maraaya, за да създаде първата си „истинска“ песен, озаглавена „Prva ljubezen“ (Първа любов). С нея тя се включва в словенската селекция за Детската Евровизия, известна като Мини ЕМА 2015. Професионалното жури я класира да пее и на финала, където публиката я избира за победител чрез телевот.

JESC_FINAL

Впечатляващото шоу бе гледано от 1 078 000 зрители по БНТ1, БНТ HD и БНТ Свят. А публиката в зала „Арена Армеец“ бе близо 8 000 души.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара