Виртуозната Мартина Табакова открива новата година с концерти в България и чужбина.

На 11 януари ще се състои първият от тях – с престижния ансамбъл “Софийски солисти” и диригент Константин Добройков. Мартина Табакова и цигуларката Зорница Иларионова (“Ансамбъл на годината” 2019г. на БНР) ще представят на публиката в Централен Военен клуб красивия двоен концерт на Феликс Менделсон. Концертът е с вход свободен.

На 13-ти януари следва концерт по повод 145г. от рождението на Пейо Яворов в Чирпан, където пианистката и нейното клавирно трио ще изсвирят творби от Шуберт.

От там изпълнителката се отправя към Мюнстер, Германия. По покана на българската общност ще изнесе концерт заедно със семейната си формация Kalki’s Family, в която главни действащи лица са Костадин Георгиев – КАЛКИ и техният син – Теодор Георгиев на ударни инструменти. Събитието ще се проведе на 21.01. в “Bennohaus”.

Месецът ще завърши с благотворителен концерт на 29.01. в Национално музикално училище “Любомир Пипков”, в който ще вземат участие изтъкнати музиканти като Калки, Зорница Иларионова, Кристиян Чернев, както и изявени ученици на различни инструменти. Средствата ще бъдат предоставени на даровити деца, които да бъдат подпомогнати в творческия им път.

След това започва подготовката за концерта-спектакъл “60 обиколки около слънцето”, в който също ще вземат участие талантливи деца от музикалното училище. Събитието ще се проведе на 11 -ти февруари в Сити Марк Арт център.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара