Може би имаш любовна връзка с мъж, който ту е топъл, ти студен към теб. Когато сте заедно, не може да се наговорите, чувствате се прекрасно в компанията на един друг, но след това той изчезва за неопределено време, спира контакта и не се обажда. Щом се появи, нито отговаря на въпросите ти къде е бил, нито пък сам проявява инициатива да се обяснява.

Това те обърква и наранява, не знаеш какво да си мислиш и как да се чувстваш, започваш да губиш вярата си в любовта. Усещаш как в теб нараства желанието да се развива все повече вашата връзка – искаш да се запознаеш с приятелите и най-близките му хора, да заживеете заедно, влюбваш се – а

той не иска други хора да разбират за отношенията ви,

както и да присъстваш повече в живота му. Ако изобщо нещо ти обещае, то рядко изпълнява и държи на думата си, ти не си приоритет за него.

В такъв момент е редно да се запиташ 2 ключови въпроса:

1. Как така привлече мъж, който е емоционално недостъпен и дистанциран, до чието сърце не може да достигнеш, сякаш има стена? Коя е причината?

Истината е, че за да имаш такъв мъж в живота си, емоционално неналичен – значи ти самата си неналична за връзка. И ще продължаваш да имаш връзки с такива мъже – връзка от разстояние, надалеч, в чужбина, семейни с деца, кариеристи, с някакви зависимости – докато ти си такива. Мъжете са твое огледало и отразяват случващото се в твоята душа.

Вероятно сега се чудиш какво значи да си емоциолно неналична и недостъпна. Ето няколко възможни варианта:

  • 1. Застинала си в миналото –

пазиш дълбоко в себе си чувства към бившия или бившите си партньори – гняв, яд, възмушение, обида, срам, тъга, привързаност, обич. Замръзнала си в обещанията, които сте си дали – за съвместен живот, общ бизнес, оставила си в тази връзка самочувствието си, младостта си и тн. Тук е важно да работиш терапевтично, за да изчистиш енергийното си поле от бившите, да прекъснеш енергийни нишки, ащото дори да е прекъснала връзката, ти след интимен контакт продължаваш да го захранваш с енергия.

  • 2 .Бягаш от себе си –

както мъжът бяга от дълбока връзка с теб, не спазва обещанията си към теб. Вместо да отработиш собствените си страхове от близост или да не бъдеш изоставена и отхвърлена, както и

да спреш да въртиш страшни мисли в главата си,

ти вечно пътуваш, заобикаляш се с шумни компании, затрупваш се с работа. Само и само да не останеш на сама със себе си и чувствата си, които ще те залеят и те е страх, че не знаеш как да се справиш с тях и да ги преодолееш, за да си отновно емоционално стабилна. Това има своят корен в миналото ти, който може да се преработи както на умствено, така и на душевно ниво чрез метода REMAP от енергийната психология.

  • 3. Не приоритизираш себе си и самата не спазваш думата, дадена на себе си –

винаги има някой или нещо по-важни от теб. Например, грижиш се за децата си, за теб не остава енергия и време да излизаш на срещи с мъже или най-накрая да си направиш профил в социалните мрежи за онлайн запознанства; непрекъснато откликваш на родителите си при техни нужди и от тяхно дете си застанала в ролята на родител (нарушение на динамиката от системна гледна точка, ако разглеждаме проблема от позицията на семейни констелации, с които работя).

Казваш, че искаш семейство

и се чувстваш готова за деца, а реално не спираш да се претоварваш с работа и да работиш усилено за кариерно повишение или изкачване на бизнеса ти на следващо ниво.

Сега като знаеш каква е причината, следва вторият ключов въпрос:

2. Как ще я отработиш, за да станеш налична за себе си и своята връзка? Как може да отвориш сърцето си?

Ако ти е трудно да анализираш себе си и какво те мотивира да започваш и поддържаш връзка с емоционално недостъпен мъж, както и това как да прекъснеш порочния кръг все да попадаш на такива мъже, свържи се с мен, за да запишеш час за консултация: Контакти – thrivewithmilena.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара