През изминалия уикенд (11-12 декември) фондация „Данък Добро“ заедно с платформите за мода Relovved и In&Out организираха благотворителен винтидж базар в подкрепа на 3-годишния Дима, който страда от тежка форма на епилепсия. Момченцето трябва да бъде оперирано спешно в Барселона при един от най-изявените невролози и специалисти по детска епилепсия д-р Aнтонио Руси. Общата сумата, необходима за мозъчна операция на Дима с включени самолетни билети и хотел, възлиза на 49 600€.

Популярни личности от малкия екран и социалните платформи, дизайнери на дрехи, на аксесоари и бижута отвориха гардеробите си и аранжираха свои щандове в подкрепа на каузата. Над 70 щанда представиха селектирани нови и секънд хенд модни находки, за

да помогнат на Дима да живее пълноценно.

До момента по благотворителните дарителски сметки на фондация „Данък добро“ са постъпили общо 24, 394 лева. Като само събраната сума от приходите на всички участници и даренията на посетителите от събитието възлизат на 14, 116.07 лева.

Сред участниците, които се включиха със свои щендери, е световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Цвета Бончева (основател на Relovved), Никол Толева, Грета Желева (фондация „Данък добро“), Жасмин Маджид (фодация „Данък добро“), Цвети Василева (фондация „Данък добро“), Божана от MasterChef, Цвета Дилчева, Павел Виданов (футболист), Христиана Парова (фитнес инструктор), Славена Вътова, Ваня Пенева (модел), Симона Дянкова (художествена гимнастика), Велина Узунова (модел), Деница Стоянова и много други.

Организаторите вярват, че да се прави добро е неписан закон и отговорност всеки един от нас като част от обществото.

Благодарим на всички добри хора, които лично посетиха базара да купят и дарят, както и на всички други, които помогнаха от разстояние. Обратната връзка от участниците и гостите е, че са харесали концепцията, която освен благотворителна кауза е и един нов прочит на устойчивата мода в България. Всички хора бяха впечатлени колко шарен е списъкът от участници, имаше за всеки по нещо. Дори тези, които не успяха да се включат, споделиха, че толкова много съжаляват, че не са били там, но от сторита и снимки са успели да усетят атмосферата и нямат търпение такова подобно събитие да се случи отново.“, разказа Цвета Бончева от Relovved, основният вдъхновител и организатор на базара.

Ще продължим с активностите до събирането на цялата сума за операцията на Дима.  Нашата цел е да докоснем сърцата на възможно повече хора, да бъдат съпричастни и да даряват чрез това, което харесват и обичат. Чрез модерни форми на благотворителност,  свързани с изкуство, мода, спорт. Много хора ни пишат в социалните платформи и на имейла на фондацията с желание да помагат. Получаваме и предложения за нови каузи, които да подкрепим. Добротата свързва хората, сближава ги и наистина е способна на чудеса.“ сподели за инициативата Грета Желева от „Данък добро“.

До събиране на цялата сума дарения ще постъпват по благотворителните дарителски сметките на фондация „Данък Добро“.

Получател: Данък Добро

Благотворителна дарителска сметка в лева

BG79STSA93000028578554

 Благотворителна дарителска сметка в евро

BG14STSA93000028578560

 Oснование: Дарение за Дима

­­Кауза Дима

Дима е роден на 1 юни 2018 г., напълно здрав, навреме, без никакви патологии. На 4-ри месечна възраст Дима получава първите си пристъпи. Първоначално майка му забелязва кимане на главата и спазми на тялото му. Веднага е направено ЕЕГ изследване. За жалост мониторингът показа модифицирана хипсаритмия.

Поставят му страшната диагноза – Уест Синдром.

Половин година Дима се лекува с медикамента Депакин, но лечението му не помага. Благодарение на последвало хормонално лечение с Преднизолон, лекарите успяват да въведат Дима в ремисия за година и половина. Цвета Бончева, която е част от екипа на Relovved познава лично Дима и неговата майка. Тя споделя, че той е едно слънчево момче и макар да не е проговорил още, сините му очи излъчват несъразмерна благост.

„В периода на ремисия Дима напредна изключително много. Той е истински боец! Още помня първия път когато го видях, по нищо не можех да кажа, че на това момченце нещо му има. Изключително рядко деца с подобна диагноза се справят толкова добре‘ – споделя Цвета. Той заслужава шанса да изживее едно щастливо и пълноценно детство.

Майката на Дима го отглежда съвсем сама.

Той няма баща на когото да разчита. Единственият човек, който им помага в ежедневните грижи, е неговата баба.

Здравословното състояние на Дима рязко се влошава в средата на тази година. Това е и причината през месец септември 2021 г. екипът на Relovved и група близки приятели с огромни сърца да съберат в рамките на 48 часа сумата от 13 325 лв., за да може малкият Дима да замине по спешност в Барселона при един от най-изявените невролози и специалисти по детска епилепсия д-р Aнтонио Руси. Веднага са направени 48 часови ЕЕГ изледвания, тествани са серия от лекарства под видео и ЕЕГ наблюдение. Заключението е, че Дима е напълно резистентен и се нуждае от спешна мозъчна операция, при която с помощта на чип пристъпите му да спрат завинаги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара