През втората половина на декември се случват толкова много неща, истинско кресчендо от енергия. Познаването на тази динамика ни дава яснотата и свободата да управляваме мъдро емоциите си и да ползваме, и насочваме тази мощна и щедра енергия, която излъчва Космосът.

Още статии от Мартина Иванова в Свой избор

​Основните стъпки към емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Едно от най-важните събития е съвпадът на Венера с Плутон. Венера ще остане необичайно дълго в знака на Козирог – до началото на март 2022, поради нейното ретроградно движение. Поглеждайки назад и напред във времето, има три точки, в които съвпадът на Венера с Плутон е точен:

11 декември, 25 декември и 3 март.

Венера обръща движението си в ретроградно на 19-и декември. Темите, които повдига Венера в Козирог са: банкиране в големите мащаби и промени в централните банкови политики, големи организации, фондови борси, държавни властови структури. Козирог би могъл да олицетворява финанси, икономически структури, големи пазари. Турбулентни движения по тези теми ще се наблюдават както на лично, персонално ниво, така и на глобално ниво.

Друга тема е радикалната промяна в ценностите, особено след 19-ти декември. Ако погледнем само две години назад – какви са били ценностите ни тогава, ще забележим как са са претърпели промяна, като сме пресeли истински важното, опростено до основните неща. Тази тенденция ще продължава и ще се развива чак то 2026. Това е Уран (радикалната промяна), който се придвижва през Телец (ценностите). Ретроградната Венера може да извади от миналото стари искри, любови, отношения. И това ще е още една проверка – дали сме надградили ценностите си по отношение на тези връзки и взаимоотношения.

Обичайните хубави преживявания, които свързваме с Венера – топлина, уют, комфорт, може да се окажат трудни за реализиране през ретроградното движение на планетата.

Особено поради причината, че вторият точен съвпад на Венера в Плутон се случва на 25-ти декември. Венера в Козирог е пестелива на радости, прагматична и изискваща, не си позволява разточителство, и глезотии. От нас се изисква зрялост в управляването на емоциите ни, прагматичност, дисциплина в делата, и отношенията ни. В допълнение имаме важна квадратура между Сатурн и Уран на 24-ти. Коледа едва ли ще бъда пълна с наслади и удоволствия, тиха, спокойна и уютна. А по-скоро можем да очакваме да ни донесе промени и динамика, дори напрежение. Тази тема ще продължава и през цялата 2022 година – старото срещу новото, контрол срещу свобода, правила и регулации срещу индивидуалност.

И ето ни в Пълнолунието в Близнаци на 18 декември. Пълнолунията винаги осветляват нещата, водят ги към видимост и кулминация. Близнаци са свързани с избори, с факти и информация. Меркурий (управителят на Близнаци) е в точна квадратура с Хирон. Тоест – ще вади факти и информация свързани с болести и здраве, с лечение, ще касае изборите, които правим във връзка с лечение, здраве и болести.

Друго важно нещо в това Пълнолуние е, че е в съвпад с Великия атрактор. Слънцето с абсолютна точност е в съвпад с Галактическия център. Това говори, че декември е изключително важно време за нашата Земя.

Когато имаме такива планетарни подравнявания с Галактическия център, тогава сме по-способни да навлезем в енергията, която в момента излъчва Галактическия център. И това означава, че в този момент всички ние имаме по-лесен и директен достъп до информация (високо вибрационна енергия) която постъпва към нас. Тази вибрация ни позволява да излезем от енергийните си 3-Д илюзорни ограничения, да разширим съзнанието си, да надградим себе си.

Голямото чистене на вярвания, ограничения.

Мисловни модели, емоционални блокажи от Слънчевото затъмнение насам, сега освобождаваме пространство да пристъпим в нещо по-чисто, искрящо, носещо потенциал за разширение и надграждане. Непрестанно сме между новото и старото, и в следващите няколко месеца навлизаме в повратна точка на това люлеене между старото и новото.

Друг важен момент: Нептун е в широк Т-квадратура към Слънцето и Луната. Това ни помага да видим нещата от по-висока, духовна гледна точка. Също така осветлява и разкрива стаени тайни – свързани със секс, пари, власт и богатство.

В настоящото Пълнолуние имаме много положителен аспект – Юпитер в 28 градус на Водолей, в много тесен тригон с Луната. Юпитер управлява Стрелец и така или иначе е свързан с Галактическия център. Това ще внесе чувство на разширение, свобода, пристъпване към широки хоризонти.

Предстои нещо окриляващо –

зимното слънцестоене в Козирог на 21 декември.

Изключителен прилив на енергия, водеща ни към истински еволюционен скок. Този поток не е ограничен само до няколко дена около слънцестоенето. Той е активен още от 15 декември и ще продължи до 11 януари. Но неговият пик е в дните около зимното слънцестоене.

Енергия, която ни носи като на гребена на вълната – все по-високо и по-високо, изумително бързо, към нови високи нива на съзнанието. Възможно е някои хора да изпитват временен дискомфорт – главоболие, замайване, безсъние. Телата ни, нашите малки енергийни системи, трябва да се адаптират толкова бързо към толкова големи промени – към енергия, която никога преди не са преживявали.

Зимното слънцестоене внася разширение, духовно отваряне, оптимистичен поглед към бъдещето. Можем да очакваме внезапни и окриляващи прозрения, инсайти, прилив на озаряваща енергия. В тази мощна директна връзка със Свръхсъзнанието, ще получаваме енергийни дарове, за които не сме и мечтали. Дни на творческо разгръщане, духовно разширение, важни стъпки, които предприемаме за да проправим пътя на бъдещето ни. Стъпките, които предприемем в тези няколко дена – 21, 22 декември, ще оформят пътя ни не само за следващите 3 месеца, но и за цялата година.

Много важна, развиваща се тенденция е изместването на центъра на овластяване и авторитет. До неотдавна сме били склонни да възлагаме голяма част от вниманието си към външен център на авторитет и сила. А сега – все повече изместваме този център навътре – там, където е редно да бъдем. Търсим сила, авторитет, ос, около която да се върти света ни, вътре в нас. Добре е всеки да има своя начин да се свързва с личния си център на силата. Било то чрез медитация, спорт и активност, сливане с природата, ТЕС, Пренареждане на Матрицата, дишане, мантруване, или други енергийни практики.

Последните дни от годината ще бъдат наситени с висока емоционалност, напрежение и бурна динамика – във външния и вътрешния ни свят. Ключови и насъщни ще бъдат уменията ни за регулиране на емоциите, осъзнато поведение, действия изхождащи от вътрешната ни ос на мир и спокойствие. 2022 г. ще носи енергията на пробуждане, разкрития и революции. Енергията ще е бурна и нестабилна пред идната година, с изобилие от непредвидими събития във външния план. И в тази бурна, турбулентна енергия през предстоящата година, повече от всякога ще е нужно да имаме своя стабилен вътрешен център. Така че, ако още не сте започнали – започнете сега да работите за да създадете и укрепнете този свой център. Той ще бъдете стабилната ос за която да се държите, докато навън е хаос.

Изберете си енергийна, духовна психотерапевтична практика, с която да се центрирате, и да усвоите така че да стане ваша втора природа.

2022 ще се разгръща под знака на Уран, който е толкова непредвидим, че може да ни изненада с неочаквани събития. Преобръщане на събитията, на играта, на цялата картинка. Няма да ни е тихо, кротко и спокойно, но пък тази динамика в крайна сметка ще се окаже плодотворна за нас.

Отработвайте мъдро емоциите, минавайте през събитията осъзнато и дръжте погледа си в бъдещето. Не губете от поглед мечтаната отправна точка към която сте се устремили, дръжте жива в себе си творческата си цел. И бъдете сигурни, че в крайна сметка, всичко това през което минаваме, ни води към добро.

От сайта на Мартина Иванова Свой избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара