50 български студенти бяха отличени от технологичния лидер Huawei за своите иновативни идеи и предприемачески дух. Младите таланти бяха отличени с общ награден фонд от 100 000 евро по програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF, като всеки от тях получи стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, който включва и последен модел таблет Huawei matePad 11.

От наградените студенти бяха избрани и топ 10 златни семена (“golden seeds”), които ще получат уникалния шанс за професионален старт в Huawei. Aлекс Йончев, Мира Найеф, Александър Палакарчев, Емилиян Синигеров, Валентин Ялъмов, Николай Пашов, Цветелина Стефанова, Севги Мехмедова, Александър Петров и Тони Атанасов са най-добрите десет сред всички над 200 участвали в програмата. Те заслужено спечелиха своето място като стажанти в Huawei, където ще получат ценен опит и ще приложат на практика знанията си. Освен на тях награди бяха връчени на още 40 студенти от технически специалности, които демонстрираха блестящи идеи.

Програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF стартира на 1 октомври 2021 г. и имаше за цел да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии. Студентите трябваше да преминат специално разработено онлайн обучение, състоящо се от общо 4 курса и да се явят на кратък изпит върху материала.

Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF се проведе в партньорство с водещи български университети, сред които Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Университет по библиотекознание и информационни технологии, Икономически университет – Варна.

„Изключително сме радостни, че толкова много студенти проявиха интерес към нашата програма. В България несъмнено нивото на IT образованието е много високо и участниците още веднъж ни го доказаха. Щастливи сме, че ние от Huawei можем да допринесем за развитието на бъдещите специалисти в IT сферата. Убедени сме, че ключът за успешното развитие на младите хора е сътрудничество между бизнеса и образованието, затова и за нас е много важно да инвестираме в младите кадри“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies България.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която цели да даде шанс на младите таланти да се докоснат до реалния бизнес свят и да им предостави умения, които да ги направят още по-конкурентоспособни в бързоразвиващата се IT сфера.

Повече за програмата ще откриете тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара