В едно отношение жените са по-облагодетелствани от мъжете. На тях провалът в леглото не им личи. В такива моменти почти винаги могат да изиграят оргазъм и да заблудят успешо партьнора си. Но това не ги прави по-добри в секса. 95% от дамите (това е официална световна статистика) имат периоди, когато не изпитват оргазъм – и то в ситуации, които обикновено друг път са ги взривявали. Учените наричат това състояние аноргазмия. А всяка жена, която се сблъска с него, мълчаливо се терзае от опасението, че засечката ще е завинаги.

woman-506120_960_720

За разлика от мъжете, женският оргазъм не е задължителен елемент на половия акт. Може би не знаете, но в света на дивата природа самките са устроени така, че да не изпитват оргазъм, а само възбуда. Затова и много учени смятат, че

оргазмът при жените не е даденост,

а се възпитава и съзрява по метода на пробите и грешките в половия живот. Забележете само – при мъжа първият оргазъм настъпва при първия му сексуален контакт. При жената би могло да се случи години след първия път. При мъжа продължението на рода е невъзможно без оргазъм (което винаги означава и семеизпразване). Докато жената и без да достига кулминация в половия акт, може да забременее, износи и роди здраво и нормално дете.

Затова се смята, че женският оргазъм много по-силно се контролира от психологически механизми. Той е много по-зависим от колебания в настроението, обкръжаващата обстановка, взаимоотношенията. Затова и най-честата причина за продължително отсъствие на оргазъм при нежния пол е

нервното очакване на възможен провал

То тласка жената и към най-често срещаната грешка в тази ситуация – тя се стяга, опитва се съзнателно да налучка пътя, действията и целия ритуал, който ще я отведе до кулминация. И винаги се получава обратното: колкото е по-напрегната, толкова по-лошо става.

Все пак оргазмът е биологично явление и също като храносмилането или сърцебиенето не се поддава на контрол и ръководство. Но може да бъде пробуден отново. Един от начините е т.нар. сексуална диета, която е сред официалните методи на терапия, препоръчвани от много западни сексолози. Тя трае не повече от седмица и водеща в нея е забраната за полов акт, която преминава през три фази:

Първа фаза

Три-четири дни от седмицата вие и вашият партньор си осигурете спокойна и отпускаща атмосфера. Ако вкъщи няма възможност за романтична обстановка, заминете през уикенда само двамата някъде.

Погрижете се никой да не нарушава уединението ви и всяка вечер започвайте с класическата увертюра – вечеря на приглушена светлина, тиха музика, чаша вино за отпускане. После пристъпете към още по-приятната част, като предварително обясните задължителното условие на партньора си и изисквайте да го спазва. Съблечете се и започнете да се галите взаимно, без да докосвате ерогенните зони – гърди, шия, клитор, пенис. Оставете повече партньорът ви да ви милва, а вие го наблюдавайте, следете възбудата му и прекъснете, щом забележите, че ще му е трудно да се сдържа. След три-четири дни можете да преминете към

Втора фаза

На този етап вече можете да разширите пътешествията по телата. Галете и масажирайте гърдите, половите органи, областта на ануса. Но без да стигате до полов контакт.

Трети етап

Ще усетите от само себе си, че е настъпил. Обикновено два-три дни практикуване на методите от втория етап са достатъчни да породят неудържимо желание за секс и пълноценен оргазъм. Ако пристъпите забраната, значи вашата секс диета си е свършила работата.

А ето и няколко съвета от психолози и секс патолози, в които си струва да се вслушате. В препоръките им ще откриете и останалите причини за изчезването на удоволствието от секса.

1. Истинско блаженство може да се изпита само с този, на когото напълно се доверяваш. Интимната наслада иска пълно отпускане, а то е възможно само с човека, от когото нямаш тайни. В лелото са напълно неуместни стеснителността и самоконтролът върху това, което говорите, вършите или гледате в тази или онази поза

2. Количеството и качеството на удоволствието зависят от честотата на интимната близост. Всяка жена има оптимален режим за любовни занимания. Една изпитва желание за секс веднъж на три дни, друга е абсолютно наясно, че ще получи оргазъм след 10-дневна пауза.

3. Не очаквайте от сексуалната близост постоянна наслада. Жената се чувства различно през ранната пролет и късната есен, вечер след труден ден и през уикенда, вкъщи и в командировка, в различните дни от менструалния цикъл (при някои желанието се засилва преди овулация, при други 1-2 дни преди кръвотечение, а при трети – веднага след него).

4.  Не бързайте. В началото на нов роман не се стремете към интимно сближаване, докато фантазиите ви за любовни ласки с този партньор не започнат да ви преследват денонощно. Именно те са най-верният признак, че този мъж не ви е безразличен.

5. Бъдете естествени. Не се опитвайте да имитирате бурна възбуда. Мъжете често усещат фалша. И ако връзката ви не е дълбока и трайна, по-скоро ще си отмъстят, като ви тормозят с митове за уникални любовници и предложения да се превъплътите в тях.

6. Не се стремете към рекорди. Не е толкова важно количеството, а качеството!

7.  Помнете, пълната наслада идва с опита и възрастта. Едва към 25-30-годишна възраст при жената окончателно се стабилизира хормоналният фон, в подкоровата структура на мозъка се установява тясна връзка между сексуалната възбуда и оргазма, а ерогенните зони стават най-чувствителни.

8.  Не се престаравайте в спортуването. Вярно, че някои упражнения влияят добре на мускулатурата на влагалището и по този начин стимулират изживяването на оргазъм. Но пък, от друга страна, претоварените с физически усилия мускули на тазовото дъно често снижават чувствителността на околните тъкани към сексуална стимулация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара