Шестото издание на платформата “Майстори на фотографията” представя портрети на Лени Кравиц от Матю Битон в рамките на изложбата FLASH.

“Снимките му напълно улавят есенцията на това кой и какво съм аз в момента”, казва за Матю Битон неговият модел Лени Кравиц.

©2013_MathieuBitton©2012_MathieuBitton_LKVigevano
На 7 април във VIVACOM Art Hall ще бъде открита изложбата ASCENSION на Матю Битон – неразделна част от фотографското турне на Лени Кравиц FLASH и неговата едноименна изложба. Ascension пътува заедно с Flash, а двете изложби могат да бъдат разгледани до 7 май във VIVACOM Art Hall. FLASH и ASCENSION пристигат у нас благодарение на фондациите “Америка за България” и “Мусиз” в партньорство с VIVACOM.

©BITTON_73Матю Битон е фотограф, графичен дизайнер на музикални албуми, продуцент, с номинация “Грами” и личен фоторепортер на Лени Кравиц. За своята 20-годишна кариера пред обектива му са заставали легендарни звезди – от Лени Кравиц, Хърби Хенкок и Мик Джагър до Джей Зи, Бруно Марс, Лана дел Рей, Фарел Уилямс, д-р Лони Смит и много други. Битон е автор на дизайна на над 750 плаката, обложки на албуми и корици на книги на някои от най-известните икони на попкултурата — Куентин Тарантино, Джеймс Браун, Принс, Тейлър Суифт, Стинг, Майлс Дейвис, Стиви Уондър, Боб Марли, Джордж Клинтън & The P-Funk All-Stars, Иги Поп, Доли Партън, Лу Рийд.

Носител на много награди за работата си зад обектива и като графичен дизайнер, Матю Битон получава едно от най-важните признания досега – номинацията си за наградата “Грами” през 2009 г. за бокс сета на Джейнс Ъдикшън A Cabinet Of Curiosities. През 2012 г. е награден с рицарски орден на Франция за приноса си в изкуството – Chevalier Dans L’Ordre Des Arts & Lettres.

©BITTON_54

Освен като фотограф, Битон се изявява и като музикант, работил по саундтраците на новия филм на Раян Гослинг и Ръсел Кроу “The Nice Guys”, “От другата страна” (The Departed) на Скорсезе, “Терминатор“, поредицата “Трансформърс”, “Хари Потър”.

Талантите му се допълват и от режисьорския дебют с документалния филм „Да си спомним за любовта“ (Looking Back On Love), който разказва за работата му с Лени Кравиц по албума Black and White Americа.

Битон и Кравиц работят заедно почти непрекъснато от 2008 г. досега. Но съвместната им история започва много преди това – те са приятели още от деца, когато и двамата се оказват в Лос Анджелис – Битон пристига от Париж, Кравиц от Ню Йорк. “Снимките му напълно улавят есенцията на това кой и какво съм аз в момента, а той притежава и способността да пречупва атмосферата”, коментира Лени Кравиц.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара