Точно 10 години след излизането на съвместния им хит “Когато всичко свърши”, Деси Тенекеджиева и Миро са главни герои в нов арт проект, който представят в 5 български града.

5. Na scenata

На 31-ви март от 19 часа в софийския клуб Карусел публиката ще може да се наслади на страхотен концерт-спектакъл с филмова музика и мултимедия. А изложбата с художествена фотография на Мариета Ценова ще бъде представена в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Входът е свободен и за двете събития.

3.Dessy i Miro 2016„Заедно с Миро, страхотните ни млади певци Mr. VOG и Весела Янева и музикалният бенд начело с маестро Страцимир Павлов, смее много щастливи от големия успех на този толкова интересен експеримент – 12 музиканта, 17 филмови песни и композиции, 17 специални мултимедийни видео клипа и 33 фотографии, всичко това вдъхновено от любовта ни към киното“, сподели Деси Тенекеджива. И допълно: „Изпълняваме едни от най-любимите филмови песни и музикални произведения и се опитваме да разкажем историята им лично. До сега изложбата ни бе експонирана в художествените галерии на Добрич, Варна и Търговище. Този път, решихме да я наредим в НАТФИЗ- място, заредено със силна младежка творческа енергия. Прекрасно е и че има европейско финансиране към Министерството на културата, благодарение, на което такива идеи биха могли да се осъществят.”

6.Na scenata

“Живот като на кино” е арт проект на Фондация “Стоян Камбарев” и събира в едно музика, кино и художествена фотография, като дава поле за изява на над 100 както утвърдени, така и млади артисти, музиканти, художници, фотографи, които Фондацията подкрепя.

4.Jivot kato na kinoМузикален продуцент на проекта е композиторът и диригент Страцимир Павлов. Oсвен младите певци и звездите Деси и Миро в концертите участват Борис Казаков /контрабас/, Валери Ценков/ ударни/, Чавдар Гочев- Чарли /китара/ Стоян Роянов-ЯЯ /кларинет, саксофон/ и Струнно трио 3V в състав Божидар- Матео Бенев /цигулка/, Ганчо Ганев /цигулка/ и Олена Мушинска /виолончело/.

7.Vessela Yaneva, Miro, Dessy I             Mr VOG

Ето и някои от филмите, чиято музика ще прозвучи по време на концертите: “Кабaре” и “Ах, този джаз” на Боб Фос, „Списъкът на Шиндлер” на Стивън Спилбърг, „Циганско време” и “Ъндърграунд” на Емир Кустурица, „Закуска в Тифани”на Блейк Едуардс, “Магьосникът от ОЗ” на Виктор Флеминг. Единствената българска филмова песен, включена в проекта е на незабравимата Мария Нейкова от шедьовъра “Козият рог“ на Методи Андонов. Специални гости на концерта в София, ще бъдат наследниците на авторите на този прекрасен български филм- Милена и Невена Андонови и децата на сценариста Николай Хайтов.

Plakat 02 70x100cm-08

Визуалният артист Димитър Дачев е отговорен за мултимедийната част на концерт-спектакъла. Известният арт-директор Мариета Ценова е фотограф на 33-те кадъра, вдъхновени от шедьоврите на световното кино и дирижира тази част от проекта.

Следващия град, в който ще гостува проекта е Пловдив на 08.04.2016, в Кино Космос.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара