Труден въпрос, изискващ непрекъснато мислене, понякога чувство на вина, радост, задоволство, всякакви смесени емоции. Как ние, жените, да обясним на себе си, че в нашия живот ние сме най-важни и значими. Без да очакваме одобрението на някого другиго, освен на собственото си аз. Това не винаги ни си получава, обръщаме прекалено много внимание на чуждото мнение, вечно препускаме на някъде, времето не ни стига за нищо.

Непрекъснато гледаме предавания и четем за здравословно хранене, спортуване, грижа за кожата. Много често обаче това остава приятно четиво за свободното време.

Много от нас стават в понеделник с мисълта, че това е денят, сега започвам. Какво точно, в каква подредба, не е ясно. Но нещо здравословно, няма да се яде сладко днес, ще направя няколко лицеви опори, но след разходката на кучето и гоненето на детето, за да го облека за училище, част от плана пропада. Тогава на дневен ред идва, така наречения “мултитаскинг”. Докато правя няколко неща едновременно мога да си сложа последната маска, която си купих, за да блесна. Знам, че много от вас го правят или ще го направят и ето, воала, началото е поставено.

Мили дами, понякога минавало ли ви е през ума, какво щеше да бъде, ако не работихме и по цял ден е ходехме по процедури и кафета? Супер нали, да ама това си остава само мисъл, а не действие. Аз например бих се чувствала непълноценна, а и вярвам, че и много от вас ще се почустват по същия начин.

Понякога не ни се ходи на работа, не искаме да правим това, което правим, а си мислим да започнем нещо ново. Това в някои обстоятелства е най-правилното решение. Но в много случаи нещо ни кара да останем на мястото, където сме, и да сме с нова нагласа на следващия ден.

Всяка една от нас ще открие, че има какво още да даде, да научи, да победи съмненията си, че не е достатъчно добра. А това всъщност не е ли част от принципа да поставим себе си на първо място. Да продължаваме да се развиваме, да дадем най-доброто от себе си. Това носи удовлетворение и чувство на значимост.

Сега обаче остава въпросът правим ли достатъчно за външния си вид? Нали всички знаем, че когато изглеждаме добре, това ни помага и да се чувстваме добре. Ще отидем на фризьор и маникюр, заслужаваме го, нали? Все пак работим, защо не. Но да беше само това, толкова красиви неща са заредили в мола. Често си казваме: не сега, красивата черна рокля може да почака. Но незнайно защо се прокрадва в сънищата ни, а този месец има толкова много разходи и сметки за плащане. Нещо трябва да се направи и това е момента.

Живеем в модерни, технологични времена и всяка от нас се смята за модерна и напредничава, в крак с новите тенденции. Аз лично избрах да се възползвам от кредитна карта, много от вас сигурно вече притежават такава. Да си взема кредитна карта беше напълно обмислено и сериозно действие. Това промени живота ми, част от процеса да поставя себе си на първо място. Мисля, че направих правилния избор и съм доволна.

Рано или късно осъзнаваме, че да поставим себе си на първо място е комплексно решение и непрекъснат работен процес. Той изисква действие, компромиси, повечко воля и устременост. Само да имаме желание, всичко е възможно и постижимо. Обградете се с хора, които ви мотивират да правите повече за себе си, но в същото време да ви приемат, такива каквито сте. Истинските приятели ще са до вас, когато сте с няколко килца в повече или когато сте по слаба. За любимите си хора сте просто вие, такава, каквато сте.

Трудно е да поставиш себе си на първо място или това не е толкова важно, ако си в хармония със себе си, щастлив и удовлетворен. Знам, винаги може повече, но нека бързаме бавно. Ако всеки ден правим по едно нещо за себе си, понякога е достатъчно. Наслаждавайте се на красивите моменти, времето прекарано с любими хора, учете нови неща, намерете си хоби, започнете да медитирате, вземете си куче, мечтайте. Безкрайни са възможностите, които са част от процеса да поставим себе си на първо място. Знам, че понякога не е лесно, но винаги се надяваме, че утре е нов ден и ново начало. Усмихвайте се мили момичета, всичко може да започне и още днес!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара