Пълната зала 1 на НДК гледа постановката „Отчаяни съпрузи“ с Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев в неделя вечерта. Неподправеният хумор на пиесата, в който всеки би се припознал, забавляваше публиката през цялото време и я вдигна на крака на финала.

Премиерата на сцената в зала 1 на НДК беше логично продължение на успеха на пиесата от първото ѝ изиграване през пролетта, лятното турне в страната и датите в Лондон в края на ноември.

Актьорите изпълниха сцената с присъствие, залагайки на силно чувство за самоирония и хумор, през който би се разпознал всеки зрител, създавайки истинско преживяване. Публиката стана свидетел и на няколко изненадващи музикални изпълнения, йога и диско танци.

Пиесата поставя на сцената вечната тема за отношенията между жените и мъжете и комичните ситуации, в които изпада силният пол, особено когато трябва да наваксва.

Сюжетът става много бързо разпознаваем от публиката, тъй като актьорите използват собствените си имена. Бойко току-що е зарязан от гаджето си с писмо. В отчаяния си опит да си я върне той разчита на съветите на приятелите си – Явор, който е в 10-годишна връзка, и Даниел, тъкмо намерил нова приятелка.

Размислите за жените, до които стигат тримата, не могат да оставят публиката безразлична, тъй като през тях е минавал всеки. Френската комедия е адаптирана към българската реалност и към самите актьори, което я прави още по-близка до публиката. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Димитър Захариев.

Режисьорът Васил Дуев-Тайг успява да съчетае изключително успешно класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време. Неслучайно „Отчаяни съпрузи“ не слиза от комедийния афиш във Франция вече осем години, нарушавайки всички кодове в жанра.

Facebook: https://bit.ly/3wlxZ9L

Facebook Twitter Google+

0 Коментара