Сдружение „Безопасни детски площадки“ представя благотворителния календар „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“. Той цели да покаже добрия пример в планирането, изграждането и поддържането на градската среда – от модерни стрийт фитнес, велоекопаркове, класни стаи на открито и създадени от доброволци площадки, до архитектурни паметници и съживени пространства. Разберете къде малчуганите от 0 до 100 г. могат да играят в София, Пловдив, гр. Стамболийски, гр. Бургас, гр.Димитровград, с. Енина, област Стара Загора.

Със средствата от даренията на стойност 20 лв или повече (по банков път) сдружението финансира доброволчески акции, ремонт и обновяване, изграждане на още места за игра и спорт. Първака кауза, която подкрепят, е на Сдружение „Самаряни“ от Стара Загора, което има кризисен център за семейства и деца, жертви на насилие. То събира средства, за да обнови своя кът за игра в двора си. „Безопасни детски площадки“ ще съдейства експертно, с доброволци и всичко, каквото е нужно децата от центъра да си върнат радостта от играта на по-богато на съоръжения, вдъхновяващо място за игра.

През 2021 г. Сдружение „Безопасни детски площадки“ обнови дворовете на 2 училища, изгради класна стая на открито, почисти и помогна за обновяването на над 10 площадки за игра, разработи наръчници за деца с полезни контакти и телефони за подаване на сигнали за нередности в обществото. Организирахме първите срещи на ученици с кметове, на които те споделиха своите идеи и проекти.

Можете да поръчате календара „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“ на имейл: safeplaygrounds.sofia@gmail.com с име, тел.номер, адрес за доставка. Доставката е за Ваша сметка. Сдружението изпраща със Спиди, или предава, когато е възможно, лично в София. Ще получите договор за дарение.

Към календара има и наръчник за деца как да подават сигнали, и удобна и здрава торба за пазар за многократна употреба.

Уебсайт: https://safeplaygrounds.bg/

FB страница: https://www.facebook.com/safeplayground.sofia/

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара