Случва се, налага се или просто ви харесва да правите секс без никакви предпазни мерки. И то до края, с всички екстри и за двамата. Дотук добре, само дето винаги стои отворен въпросът дали след известно време няма да се появи някое съвместно издание. И тук се намесват всякакви митове и легенди, според които хем можеш да правиш каквото си искаш, без нищо да ти пречи, хем щъркелът ще те подмине. Само трябва да смениш позата, да поизчакаш няколко дни или да не пропускаш банята на път за леглото. Да видим така ли е.

  • Жената не може да забременее, ако npaвu секс права

Абсолютно не е вярно. Щом сперматозоидите попаднат във вагината, то по-нататък им е абсолютно безразлично в какво направление ще пътешестват.

  • Седмица до и седмица след менструация е безопасно да се прави секс без предпазни мерки  

Уви, тези периоди съвсем не са безопасни. Да се зачене е възможно във всеки ден от месечния цикъл, включително и от секс по време на менструация.

  • Може да се зачене от гълтане на сперма

Звучи смешно, но някои млади (а и не съвсем) жени наистина смятат така. За тяхно успокоение сме длъжни да отбележим, че в стомашно-чревния тракт няма яйцеклетки и по тази причина бременността е невъзможна.

  • Прекъсването на половия акт преди семеизпразването е гаранция, че няма да се стигне до бебе

Масова заблуда, която, уви, практиката категорично опровергава. Работата е там, че преди големия взрив минимално количество сперма се отделя и по време на акта. А една само капчица от нея е напълно достатъчна, за да се озовете пред щанда за пеленки.

  • Кърменето пази от забременяване

Този мит произлиза от факта, че при доста кърмещи жени менструацията не се възстановява веднага след раждането. Кърменето би могло да потиска овулацията, но това е временно явление. Така или иначе нормалното зреене на яйцеклетката се възстановява, което автоматично означава възможност за зачатие. А да се зачева веднага след раждане е крайно нежелателно, предупреждават гинеколозите.

  • Урината убива сперматозоидите

Нерядко може да се чуе и съветът на ухо, че за да се предпази от бременност, веднага след полов акт жената трябва да се измие със собствената си урина. Това са бабини деветини. Урината не притежава никакви по-специални свойства или съставки, които да убиват сперматозоидите.

  • Домашният сапун е контрацептив

Понякога всезнаещите майки съветват дъщерите си да поставят във влагалището си парченце домашен сапун непосредствено преди полов акт, за да се предпазят от забременяване. Специалистите обаче не само че не признават този метод на контрацепция, но и предупреждават, че сапунът може да промени нормалната микрофлора на влагалището, което пък да доведе до сериозни инфекции.

  • Колкото повече, толкова по-добре!

Нерядко може да се чуе и препоръката, че колкото повече партньори има една жена, толкова по-малък е рискът от забременяване. Точно обратното е, рискът е по-голям. Но той намалява при много чести контакти с един и същи партньор.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара