Да не се отчайваме, когато наистина ни е дошло до гуша. Има изход, за да виждаме живота от добрата му страна. Побързайте да приложите нашите препоръки.

Децата се карат

Съпругът е увеличил звука на телевизора. Вие закъснявате с вечерята и той ви хвърля нервни погледи. Буря витае във въздуха!

 • Миризмите на ябълката, на подправките, а също на ванилията и канелата притежават успокоителни свойства, които са просто невероятни. Парфюмираните свещи или някакъв друг освежител ще върнат на вашето семейство радостта от живота.

В службата денят е бил тежък

Прибирайки се, сте изпуснали автобуса. А вкъщи ви очаква купчина пране за гладене…

 • Събуйте обувките и се настанете удобно. Затворете очи и разтъркайте ушите си, като броите бавно до 60. Завършете със силна фрикция на ушната мида. След това вземете единия, после другия крак и го масажирайте така, че костите да „заиграят“. Наблегнете най-вече на пръстите.

Чувствате, че ви очаква една кошмарна нощ,

все не успявате да заспите: непрекъснато се обръщате в леглото и размишлявате върху проблемите си.

 • За да намерите отново блажения сън, спете върху по-специална възглавница: една торбичка от плат, напълнена с равни части шишарки от хмел, лавандулов цвят и марийолен, добре завързана, се поставя в калъфката. Или още: капнеme две капки есенция от лаВандула на края на чаршафа.

Обожавате семейството си, но между пазаруването, домакинстването и децата понякога ви идва

„да хванете гората“.

 • В такива моменти имате нужда от малка глезотийка. Една обикновена маслена бисквитка е достатъчна, за да се успокоите, тъй като въглеводородите, които се съдържат в житните растения и картофите, са истински естествени успокоителни: абсорбирането им провокира увеличаването на серотонина, който спомага за релаксацията.

Най-после,

вие ще имате възможността да прекарате една спокойна вечер вкъщи и тази перспектива ви очарова. Уви, забравили сте за вечерята у вашата зълва, на която нямате никакво желание да отидете! Тогава, как да постъпите?

 • Винаги може да откажете една покана, която не ви е по сърце. В края на краищата единствените ви задължения са тези, които сама определяте. Научете се да отделяте време за себе си и да определяте моменти за отпускане и спокойствие.
 • Вашите приятели и вашето семейство трябва да останат това, което са – хора, които ви обичат и които вие обичате, а не да ви тежат като гюле на крака. Все пак няма да загубиme mяхната обич, ако отклоните някоя покана.

Телефонът не млъква!

Понякога вечер той звъни през пет минути и всеки път пропускате края на филма по телевизията.

 • Най-простото решение е да изключите апарата. Или научете се да прекъсвате разговорите, които продължават ненужно дълго и ви отегчават. Това е въпрос на навик – така ще спечелите време и никой няма да ви упреква за нищо.

Тази Вечер е много важна за вас,

поканили сте вашия шеф и жена му на вечеря и всичко трябва да е съвършено. От това може да зависи кариерата ви и изпитвате ужасен страх!

 • Малко повече организация ще ви позволи да посрещнете това изпитание с усмивка. Няколко дена преди това изберете рецепти, които изпълнявате най-добре и които може да приготвите предварително. Сутринта, преди да тръгнете за работа, подредете масата – това ще бъде една задача по-малко.
 • За да бъдете в добра форма, един час преди да са пристигнали гостите, се съблечете и се опънете на тъмно и спокойно място. Навийте си будилник за след 20 минути. След това станете бавно, протегнете се – имате достатъчно време да се облечете и гримирате, да погледнете за последен път масата преди пристигането на гостите.

Това не е най-добрият ви ден

Вашият шеф не е в добро настроение и освен това блокирате върху спешната работа, която ви е поверил. Паникьосвате се и не знаете как да се измъкнете.

 • Лекарството е в чантата ви: вземете четката за коса и направете силна фрикция на всяка длан, като броите бавно до десет. Цялото ви тяло е представено във вашите ръце според рефлексологията и като стимулирате така кръвообращението в зоните, които се намират там, вие ще предизвикате един спасителен физически и душевен подем.
 • После застанете пред отворения прозорец, първо изпразнете дробовете си и дишайте дълбоко. Задръжте дъха си и издишайте.
 • След това седнете. Поставете краката, малко разтворени, плътно на земята. Стойте изправени и поставете ръцете върху колената. Затворете очи и останете така няколко мига.

Определено работата върви зле

Шефът току-що ви е направил строга забележка и вие чувствате буца в гърлото си…

 • Преди всичко не задържайте сълзите си, емоциите пораждат многобройни химични реакции във вашия организъм, за да ви помогнат да се справите с положението. Плачът е здравословна физиологична реакция, която изкарва навън тези отрови. И така, наплачете се добре!

Винаги има един момент във вашия ден,

когато забивате нос в бюрото и имате едно-единствено желание: да отидете да си легнете.

 • Върху средната линия на лицето са разположени акупунктурните точки, които могат да ви събудят и да стимулират интелектуалните ви способности. Следвайте тази линия, леко пощипвайки и като масажирате кожата между палеца и показалеца.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара