Ние, жените, постоянно се стараем да съберем повече енергия, да я хармонизираме. Но за какво ни трябва тази енергия? Нека да помислим заедно за това.

Животът на жената се състои от малки и големи проекти. Образование, срещи, отношения, покана за брак, брак, деца, кариера, да създадем красив дом, ремонт, пътувания, коли и шопинг, готвене, грижи за тялото – всичко това можем да наречем проекти, нали сте съгласни?

Колкото е по-голям проектът, толкова повече енергия изисква.

Къде да намерим тази енергия, за да бъде всеки проект успешен и да ни доставя удоволствие и прекрасни резултати?

Отговорът е в концепцията “Кръгът на женската сила – презареждане”.

Как се ражда един проект?

Малко по-горе казахме, че всяко действие в живота на жената можем да наречем проект – от купуването на рокля до създаването на бизнес империя, от раждането на дете до свалянето на 5 кг.

Нека да видим от какви етапи се състои този успешен проект:

  • първо: избор на идея;
  • второ: оценка на ресурсите, проучване на рисковете, трупане на опит;
  • трето: визия и стратегия;
  • четвърто – делегиране на права и вяра;
  • пето – реализация;
  • шесто – резултати.

Зараждането на идеята

Когато сме в състояние на творчество и вдъхновение,  ние сме отворени към новите идеи и можем да направим уникални открития. Хубаво е в това състояние да се отпуснем и просто да творим. Запишете всички свои идеи, особено най-лудите.

Не се критикувайте, просто ги записвайте. И най-правилната ще се появи.

Тази страст ние получаваме от състоянието Любовница. Тя ни мотивира за творчество и нестандартно мислене. Ако на жената й липсва състоянието Любовница, често тя е доста скучна и не привлича нищо ново и нестандартно в живота си.

Започнете да отключвате това състояние в домашна обстановка с рисуване и пеене (поне в банята). Има и други уникални енергийни практики.

Планиране и оценка

Окрилени от собствената си идея, ние преценяваме всички „за“ и „против“, правим ревизия, оценяваме ресурсите.

Анализираме това, което имаме, и на какво можем да се опрем.

Сещаме се за своя опит, черпим от опита на другите и така намираме стабилност. Нашият импулс вече има форма и общата идея се превръща  в конкретен проект. И тук влизаме в състоянието Домакиня.

Разпитайте поне 3-5 човека, които вече са успели в това. Напишете план и вижте дали наистина можете да направите всички тези неща. Ако не – оставете проекта на този етап и направете това, което наистина е по силите ви в момента.

Стратегия

На този етап ние формираме виждане как да получим това, което искаме. Пишем план за постигане на нашата цел. И не само един, а няколко.

Никой не знае какво ще срещне по пътя и затова трябва да сте готови за всичко. Тук е важно да имаме яснота, която започваме да получаваме от състоянието Кралица.

Не забравяйте детайлите и цифрите, колкото по-ясно е описано всичко, толкова по-голям шанс имате. Научете се да пишете графици в гугъл календар и бюджет всеки ден, контролирайте парите си.

Вяра

Тук е важно да вярваме в себе си и да привлечем другите, които ще ни помагат. Те  ще открият своите качества, с помощта на които да реализираме нашата идея. Това е вече състоянието Момиче и вяра в другите. Когато ние можем да делегираме права и да даваме възможност на другите да проявят своите качества, за да направим заедно нещо голямо – това ражда вълшебна синергия. При това ние изпитваме радост и любов и всичко просто се случва.

Рутина или страст?

Реализацията на всеки проект може да се превърне в тежка рутина, а може и да стане супер интересно преживяване. Разбира се, ако ние навреме се сетим за страстта и творчеството и съумеем да получим удоволствие от това да творим.

Само състоянието на страстта дава сила и енергия да направим проекта наистина успешен. И това ние получаваме от състоянието Любовница.

Не взимате нещата чак толкова сериозно. Без драми и вкопчвания, вземете огъня от Любовницата, за да запалите нещата, но не да ги изгорите.

Резултати

Способността да докара проект до резултат и всичко да се получи красиво и хармонично притежава само волевата жена. Красотата не е дар от богове, това е воля! Тези думи можем да отнесем не само към поддръжката на нашата визия, но и към всеки проект.

Резултатите от нашия проект – това са стъпалата към новите постижения  и ресурси за следващите приключения. Енергия, за да постигнем резултат, ние черпим от Домакинята.

Помислете какво имате недовършено и го довършете. Наистина действайте, вече не трябва да чакате.

Направете тест:

Погледнете още един път тези етапи и помислете какво ви се удава лесно и какво искате да прескочите. Къде ви  е трудно и спирате?

Този тест ще ви помогне да видите кое състояние при вас вече е силно и кое трябва да развиете.

Нашите четири състояния ни помагат да излезем на ново ниво, да постигнем успех, и при това без да губим себе си, без да се чувстваме празни и измъчени.

Ако имаме липсваща Любовница – ни липсва страстта, Момиче – лекота и емоции, Кралица – план и стратегия, и Домакиня – действия и реализация.

Как да разберете какво ви липсва?

  • Ако не получавате подаръци, любов – Момичето при вас не се проявява.
  • Ако не усещате страст, творчество, нямате сила да живеете – Любовницата у вас не се проявява.
  • Ако не получавате желаните пари и нямате свой дом – някъде е изчезнала Домакинята.
  • Ако не усещате своята ценност, не можете да намерите своята мисия или не вървите напред в кариерата – липсва ви Кралицата.

Обикновено жената се ражда с две състояния, а другите две й предстои да ги развива.

Лариса Ренар е психолог, кандидат на психологическите науки, създател и креативен директор на Академия на частен живот, автор на книги за женска енергия и тв водеща.

Наталия Кобилкина е клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог, автор на 7 книги бестселъри, тв-водещ, създател на най-голямата школа на Балканите за жени – Happy Woman Academy.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара